Alınan bilgiye göre, çiftçilikle uğraşan 3 çocuk babası Tufan Muslu (69) yaklaşık 4 yıl önce gittiği doktorda mesanesinde taş olduğunu öğrendi.

Ağrısı olmadığı için ameliyat olmayan Muslu, bir yıldır kendisini hissettiren ve son 15 günden beri ileri derecede rahatsızlanmasına sebep olan taşı aldırmak için hastaneye müracaat etti.

Muslu'yu özel bir hastanede görevli üroloji uzmanı doktor Erkan Hirik ameliyat etti.

Muslu'nun mesanesinde bulunan 105 gram ağırlığındaki taş, 2 saat süren ameliyat sonucunda alındı.

Taşın 8 santimetre uzunluğunda, 6 santimetre genişliğinde, yaklaşık 4 santimetre yüksekliğinde olduğu belirtildi.

Hastasının sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen doktor Erkan Hirik, bu büyüklükteki taş ile meslek hayatı boyunca hiç karşılaşmadığını, Türkiye'nin diğer illerinde de doktorların karşılaşmasının ender ve son derece zor olduğunu söyledi.

Prostat sebebiyle idrar kesesinin tam olarak boşalmaması sebebiyle oluştuğu tahmin edilen taşın uzun zamandan bu yana Muslu'nun vücudunda olduğunu belirten Hirik, ameliyatta o taşa sebep olan prostatın da alındığını kaydetti.

Hirik, ''Üriner sistem taş hastalığı aslında çok sık görülen bir durumdur. Ancak hastamızdan çıkardığımız taş, ebatları itibariyle oldukça büyük. Meslek hayatım boyunca bu büyüklükte taş çıkarmamıştım. Türkiye'de de bu büyüklükte bir taşın çıkarıldığını hiç duymadım'' dedi.