PPK'nın ardından Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, yüzde 9,25 olan marjinal fonlama oranında (faiz koridorunun üst bandı), yüzde 8 olan politika faizi ve faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borç alma faizi ise yüzde 7.25 olarak sabit tutuldu. 

Yüzde 11 olan geç likidite penceresi borç verme faiz oranında (GLP) ise yüzde yüzde 11,75'e yükseltti.

Piyasaların beklentisi ne yöndeydi?

AA Finans'ın PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketine göre, ekonomistlerin tamamı yüzde 8 olan politika faiz oranı ve yüzde 7,25 olan faiz koridorunun alt bandının sabit tutulacağını öngörüyordu. Ekonomistlerin yarısı yüzde 9,25 olan marjinal fonlama oranında 50-100 baz puanlık artış olabileceğini, diğer yarısı ise faiz oranında değişiklik olmayacağını tahmin ediyor.

Ekonomistlerin, yarısı yüzde 9,25 olan marjinal fonlama oranında (faiz koridorunun üst bandı) 50-100 baz puanlık artış olabileceğini tahmin ederken,
ankete katılan ekonomistlerin tamamına yakını yüzde 11 olan geç likidite penceresi borç verme faiz oranında (GLP) artış olacağını bekliyor. Ekonomistlerin
10'u GLP faiz oranında 100 baz puan, 2'si 50 baz puan artış olacağı tahmininde
bulunurken, 2 ekonomist ise faiz oranının sabit kalacağını öngörüyor.

Reuters anketinde koridorun üst bandı için tahmin veren 21 katılımcının 10'u bu oranın sabit tutulmasını beklerken, dört katılımcı 50 baz puan, dört katılımcı 75 baz puan, üç katılımcı ise 100 baz puan artış bekliyor.