İki liderin gayrı resmi toplantısına Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz da katıldı. AP Başkanı Schulz’un davetiyle aslında 11 Ocakta yapılacak olan toplantının, Paris’te yaşanan terör saldırıları nedeniyle ertelenmiş olduğu öğrenildi.

Avrupa Parlamentosu yakınında bulunan bir restoranda 3 saat süren görüşmede, Yunanistan’daki yeni yönetim ve Ukrayna krizi başta olmak üzere AB’nin önündeki acil konuların gündeme geldiği belirtildi. İki liderin ayrıca 12 Şubat’ta düzenlenecek AB Devlet ve Hükümet Başkanları Gayrı Resmi Toplantısı öncesi fikir alışverişinde bulundukları kaydedildi.

GAYRI RESMİ GÖRÜŞME OLUMLU HAVADA GEÇTİ

Görüşme sonrası liderler herhangi bir açıklama yapmazken Martin Schulz’un basın sözcüsü Armin Machmer, toplantının sıcak bir havada geçtiğini kaydettti. Her iki liderin Avrupa Birliği’nde Fransa ile Almanya’nın dostluk ve işbirliğinin güçlendirilmesini ele aldıklarını söyledi. Ayrıca tüm güncel konlarında yine gündeme geldiğini belirtti.

Görüşme ile ilgili Fransız medyası ise her iki liderin Yunanistan’a karşı ortak tutum peşinde olduğunu iddia etti. Fransa ile Almanya, geçtiğimiz hafta Yunanistan seçimleri sonrası takındıkları tavırla dikkat çekmişti. Fransa, seçimlerden başarıyla çıkarak başbakanlık koltuğuna oturan Syriza’nın lideri Alexis Çipras’ ı hemen tebrik ederek Fransa’ya davet etmişti. Almanya ise tebriği Çipras Başbakanlık koltuğuna oturduktan bir gün sonra yapmıştı.