Mezuniyet gecesine İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Mili Eğitim Şube Müdürü Şahin Ünver de katıldı. 2010-2011 yılında eğitime başlayan gençler modern bir binada aldıkları eğitim sonunda mezun oldular. Velilerin ve öğrencilerin büyük katılımıyla gerçekleşen mezuniyet gecesinde, öğrencilerin kendilerine dört yıl boyunca emek veren öğretmenleriyle kurdukları sağlıklı iletişim ve kısa bir zaman diliminde oluşan kurum kültürü dikkatleri çekti.

Menderes Anadolu Lisesi’nin her geçen yıl artan başarısına değinen Okul Müdürü Mehmet Atay yaptığı açılış konuşmasında, Toplam Kalite Yönetiminde Kurum kategorisinde önce ilçede sonra ilde birincilik alan okulun Türkiye birinciliğinin en güçlü adayı olduğunu belirtti. Gençleri, Nazilli Menderes Anadolu Lisesi’nde geleceğe hazırladıklarını dile getiren Atay, gençlerin her zaman çalışmaları gerektiğini; en çok şikayet edenlerin en az çalışanlar olduğunu söyledi. Mehmet Atay, öğrencilerin yetişmesinde her türlü fedakarlığı esirgemeyen velilere, öğretmenlere ve her konuda yanlarında olan okul aile birliğine çok teşekkür etti. Okul idaresinin ve öğretmenlerin büyük bir özveriyle hazırladıkları mezuniyet gecesinde duygusal anlarda yaşandı. Okul idaresi tarafından Okul Aile Birliğine takdim edilmek üzere hazırlanan plaketler İlçe Kaymakamı Mehmet Okur ve Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan tarafından Okul Aile Birliği üyelerine verildi.

Bayrak-flama devir teslim töreninde gözyaşlarını tutamayan veliler dikkati çekerken, 4 yıllık lise öğrenimini başarıyla tamamlayarak mezun olan Okul birincisi Melek Ayhan’a, Okul ikincisi Emine Solmaz’a ve Okul üçüncüsü Mücahit İşler’e Okul Aile Birliği tarafından birer plaket verildi.

Okul Birincisi Melek Ayhan altıncı dönem mezunu olarak okulun yaş kütüğüne adını çaktı. Ayhan, konuşması ile de duygularını misafirlerle paylaştı. Okul Aile Birliği tarafından okul birincisine, Özzeybek Sürücü Kursu’ndan ehliyet kursu hediye edildi. Özzeybek Sürücü Kursu Sahibi Mehmet Çağatay’ın LYS’de okulu en iyi temsil edecek öğrenciye de ehliyet kurusu hediye etmesi velileri ve öğrencileri heyecanlandırdı. Okul Aile Birliği Başkanı Mürüvvet Aysan’ın duygu ve sevgi yüklü konuşması, öğrencileri ve öğretmenleri duygulandırdı. Mürüvvet Aysan, her iki kızının Nazilli Menderes Anadolu Lisesi’nden mezun olduğunu ve bununla gurur duyduğunu dile getirdi.

Törenin ardından öğrenciler ‘Atatürk gençliği aydınlığa yürüyor’ sözüyle okul merdivenlerinden inerek kep atma merasimini gerçekleştirdi. Havai fişekler altında atılan kepler, gençlerin coşkusuyla birlikte velilerde heyecan yarattı. Daha sonra hazırlanan müzik ve şiir programına geçilirken, öğrenciler dört yıl boyunca kendilerine emek veren çok sevdikleri öğretmenleriyle, unutamayacakları ve doyasıya eğlendikleri bir gece geçirdiler.

2-104.jpg