İran"ın başkenti Tahran"da yaşayan turizmci Kanjin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, medyum Mustafa Kılıç"ın özel bir Türk televizyonunda program hazırlayıp sunduğunu ve değişik kanallardaki programlarda astroloji yorumları yaptığını söyledi.

Televizyondaki programına telefonla bağlanan bazı kişilerin Kılıç"ı överek hastalarını tedavi ettiğini söylediklerini ifade eden Kanjin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaşananlara inandım ve psikolojik rahatsızlığı bulunan kardeşim için programa telefonla bağlandım. Kardeşimin rahatsızlığından bahsettim. O da sözde enerji göndermek suretiyle kardeşimi tedavi edecekti. Konuşmalarımızda, "ölümden başka her derde deva olurum. Tedavi edemeyeceğim kimse yoktur ancak ölüye çare olamam" diyordu. Zaten televizyonda da bunları sürekli söyleyerek reklamını yapıyor. Ertesi gün cep telefonundan görüştüğüm Kılıç, "senin kardeşinin durumu farklı. Onu tedavi edebilmem için paraya ihtiyacım var. Biraz para gönderin kardeşinizi tedavi edeceğim" dedi. Parayı da tedavinin ardından geri göndereceğini söyledi. Bunun üzerine 29 Ocak 2009 tarihinde Kılıç"a 1700 Avro gönderdim. Bir kaç gün sonra "çok farklı işlemler yapacağım 4 bin Avro daha gönderin" dedi. 9 Şubat 2009"da istediği parayı verdim. Her iki seferde de İran"daki bir döviz bürosu aracılığıyla Kapalıçarşı"daki bir iş yerine parayı gönderdim." Kılıç"ın buradan paraları imza karşılığında aldığını vurgulayan Kanjin, bir süre sonra kardeşinde hiçbir değişiklik olmaması üzerine danışmak üzere Kılıç"a telefon açtığını ve ancak medyumun kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

Telefonla aradıkça bu tehditlerin tekrarlandığını iddia eden Kanjin, "Bu kişinin gerçek yüzünü herkes görsün, aldanmasın istiyorum. Yoksa ben paranın peşinde değilim. Zaten verdiğimin 3-4 katını onu bulmak ve dava açmak için harcadım. Hastası olan ailelerin duygularıyla, umutlarıyla oynanmaması ve bu kişilerin gerçek yüzlerinin ortaya çıkması için bu olayın peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

Kanjin, yaptığı suç duyurusu üzerine savcılığın soruşturma başlattığını, daha sonra da İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesinde bu kişi hakkında dava açıldığını kaydetti.

Kılıç"ın, internet sitesi aracılığıyla da çok sayıda kişiyi dolandırdığını savunan Kanjin, "İnternet sitesinde yurt dışında astroloji eğitimi aldığı öne sürülen Kılıç, ilkokul mezunu. Ayrıca dolandırıcılıktan birçok sabıkası var. Bunu yaptığım araştırmalarda yetkililerden öğrendim" dedi.

Medyum Mustafa Kılıç ise konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayacağını söyledi.

-7,5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ-

Bu arada İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ahmet Eryeli tarafından hazırlanan iddianamede, Mustafa Kılıç"ın özel bir televizyon kanalında medyum olarak program yaptığı ve telefonla programa bağlanan Kanjin"e her türlü rahatsızlığı tedavi edeceğini vaad ettiği belirtildi.

Kanjin"in rahatsız olan kız kardeşinin tedavisi karşılığında Kılıç"a toplam 5 bin 700 Avro ödeme yaptığı ifade edilen iddianamede, Kılıç"ın İran"da yaşayan Kanjin"den Kapalıçarşı"daki bir iş yerine göndermesini istediği parayı buradan aldığı vurgulandı.

İddianamede, Kılıç"ın "Zincirleme dolandırıcılık" gerekçesiyle 1,5 ile 7,5 yıl arasında hapisle cezalandırılması istendi.

Davanın görülmesine, önümüzdeki günlerde başlanacak./milliyet