Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Kremlin’deki koltuğundan ayrılmasının ardından ileri teknoloji merkezi olarak inşa edilen Skolkova’da öğretmenlik yaparak kariyerine devam etmek istediğini söyledi. 
 
Moskova’da yayın yapan Dojd TV’ye bir ziyarette bulunan Medvedev, Kremlin sonrası kariyer planları ile ilgili soruları yanıtladı. Soruyu güzel bulduğunu kaydeden Medvedev, sürekli ikinci dönem başkan olup olmayacağı ile ilgili sorularla karşılaştığını hatırlattı. “Neden Kremlin sonrasında neler yapacağım ile ilgili daha şahsi bir soru yöneltilmiyor?” eleştirisi getiren Rusya lideri, “Elbette böyle bir pozisyondan sonra yeni bir hayata başlamak kolay değil. Geçmiş yıllardaki tecrübeler gösteriyor ki, bir kimse hükümetteki görevinden ayrıldığında, kelimenin doğru anlatımı ile yaşamı bitiyor” değerlendirmesinde bulundu. 
 
“Gerçeği söylemek gerekirse ne yapacağımı bilmiyorum” itirafında bulunan Rusya lideri, her şeye rağmen kendisinin bir iş bulabileceğinden emin olduğunu kaydetti. Herhangi bir insan gibi kendisinin de birçok hobisi olduğuna değinen Medvedev, “Onlarla ilgilenmek isterim. Aktif olmayı severim. Yeni teknolojiye ilgim çok yüksek. Eğer Skolkova inşa edilir ve o zamana kadar hazır olursa, orada öğretmenlik yapmak isterim” dedi. Medya’yı ilginç bulduğunu ve bu sektörde de çalışabileceğini vurgulayan Medvedev, “O zamana kadar sizin kanalınız daha popüler olur. Sizler beni önemli konularda siyasi analizler için davet edersiniz” şeklinde konuştu. (CİHAN)