MİLLETVEKİLİ sekreterleri ile Meclis personelini 'tırnak tedirginliği' sardı. TBMM Genel Sekreterliği yayınladığı bir duyuruyla, tüm personeline 'Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ni hatırlattı. Duyuruda, 2007 ve 2008 yıllarında yayınlanan benzer duyurulardan farklı olarak tüm ayrıntılara yer verildi. Ayrıntılardan biri de sekreterler ve kadın personel için 'Tırnaklar normal kesilmiş olur' ifadesi oldu. Daha önce yayınlanan duyurularda bu ayrıntıya yer verilmediğini dile getiren sekreterlerle kadın personel, şaşkınlığa uğradı. İddiaya göre bazı sekreterlerin ve kadın personelin, çeşitli renklerle şekillendirilmiş tırnak uzatmalarına karşı bu madde eklendi. Özellikle milletvekillerine hizmet veren sekreterler, 'Tırnak uzatacak mıyız, ne kadar uzatacağız?' sorularına yanıt arıyor. Tırnak uzatan sekreterler, olası ihbarlarda soruşturma geçirmekten çekindiklerini ifade etti.
Duyuruyu hazırlayan Parlamenter Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, 'Benzer duyuruları her sene hazırlarız. Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ni hatırlatırız. Bazı duyurularımızda bunu detaylandırırız, bazılarında atıfta bulunuruz. Asıl hedefimiz, sade ve temiz giyinilmesini sağlamaktır. Duyurumuzda bir ayrıntıya ya da maddeye yer vermemek personelin aksine davranmasını haklı göstermez' diye açıkladı.

Aynı yetkili, 'Kadınlar için 'normal kesilmiş tırnak' ne demektir?' sorusuna 'Biz ilgili yönetmeliği hatırlatıyoruz. Tırnak boyu ne kadar olacak, normal tırnak nedir, bunu yönetmeliği hazırlayanlara sorun' yanıtını vermekle yetindi. Akşam