Nazilli Ticaret Odası Heyeti, özel idare genel sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren ve il genel meclisini ziyaret ederek kestane şekeri ikramında bulundu.
Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç başkanlığında Aydın"a bir dizi ziyarette bulunan heyette Ticaret Odası Meclis Başkanı Enes Öğünçlü ve Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri Tacettin Pirinç, Süleyman Bilgen ve Meclis üyesi Zafer Güner"den oluşan heyet ile birlikte, Aydın İl Özel İdareye ziyarette bulundu.
Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Genel Meclis Başkanı Akan Evren ve İl Genel Meclisini ziyaret eden Nazilli Ticaret Odası Heyeti, tüm ziyaretlerinde Ak-Nes Firması tarafından Nazilli"nin Aksu köyünde üretilen, Kestane şekerinin tanıtımını yaparak, ikramlarda bulundular.
Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur"a Nazilli"ye sağladığı destekler nedeniyle teşekkür ederek, söze başlayan Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç; “Biz Ticaret Odası olarak Özel İdare"nin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Köylerin kalkınmışlığı doğrudan bizim üyelerimize, bizim esnafımıza, sanayicimize değer olarak dönmektedir. Biz Nazillimizin marka şehir ve uzun ömür merkezi olmasını istiyoruz. Nazilli Ticaret Odası olarak yaptığımız çalışmalar, köylümüzü çok yakından ilgilendiriyor. Aydının 27 köyü organik sertifikalı, toplam 100 civarında köyümüzün de organik müracaatı var. Bizim ürün pazarlamamızda bir sıkıntımız var. Bölgemizin yaş sebze, meyve işlenmesi tanıtımı konusunu basının da katkılarıyla yüksek sesli dillendirmeye başladık. Ayrıca, köylünün emeğinin daha da değerlenmesi için yaş sebze meyve işleme tesisi kuruyoruz ve inşallah 2011 yılında faaliyete girecek. Tarımda çekilen sıkıntıları ve köylünün emeğinin ne kadar zor olduğunu görüyoruz. Nazilli Ticaret Odası olarak katkıda bulunma gayreti içersindeyiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından heyet, İl Genel Meclis Başkanı Akan Evren"i ziyaret etti.
İl Genel Meclis Başkanı Akan Evren"de ilk kez Nazilli Ticaret Odası"nın böyle bir ziyaret yaptığına değinerek yaptığı konuşmasında; “Nazilli Ticaret Odası bizi ziyaret etmekle büyük mutluluk verdi. İlk kez ticaret odamızı burada gördük. Bizim Özel İdare olarak, İl Genel Meclisi olarak, sivil toplum örgütleriyle ilişkilerimiz yoğun. Ben aynı zamanda Ticaret Odası kökenliyim. Bundan önceki dönemde Kuşadası Meclis Başkan Yardımcılığı yaptım ve şu anda da disiplin kurulu üyesiyim” dedi.
İL GENEL MECLİS ÜYELERİNE KESTANE ŞEKERİ
Nazillili İl Genel Meclis Üyeleri"nin karşıladığı Nazilli Ticaret Odası heyeti, toplantı öncesi meclis üyelerini ziyaret etti. Meclis üyeleri ile tek tek tokalaşarak hal hatır soran Nazilli Ticaret Odası Heyeti daha sonra ise meclis üyelerine Aksu köyünde yapılan Kestane Şekeri"ni takdim ederek destek istedi. Nazilli Ticaret Odası ve Nazilli çevresi hakkında İl Genel Meclis üyelerine açıklamada bulunan Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç; “Nazilli Ticaret Odası olarak Sultanhisar"dan Buharkent"e kadar 7 tane ilçenin ticaret odası olarak görev yapıyoruz. Aktif 2800 tane üyemiz var. Bölgemiz bilindiği gibi tarım ağırlıklı, biz bugüne kadar Aydın İl Genel Meclisi"nden ve İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızdan sıcak ilgi gördük. Oda olarak görevimiz üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak asli görevimiz. Bu konuda onların önünü açmak için çalışmalar yapıyoruz. Köylümüzün emeği bizim için gerçekten çok önemli. Memurumuz cebinde kredi kartı ile Denizli"ye, İzmir"e gidiyor alışveriş yapıyor. Ama köylümüz eline bir lira fazla para geçerse bunu Aydın"da, Nazilli"de pazarda veya tüccarda harcıyor bu parayı. Biz onun için fark oluşturmak, bir katma değer üretmek adına köylerimize sık sık ziyaretlerde bulunuyoruz. Nazilli"de Uzun Yaşam bir marka haline geldi. Bu marka Türkiye"nin birçok yerinde de pazarlanıyor. Uzun Yaşam Merkezi Nazilli"den organik gıda diye İstanbul"da, Ankara"da birçok mağazalar açıldı. Organik ürünlerle Aydın ilinde katma değer artacak. Bu katma değer ise bizim üyelerimize esnafımıza yansıyacak. Bölgemizde 27 tane organik köy ve 100 tane de müracaat eden köyümüz var. Fakat pazarlamada sıkıntı var. Biz Ticaret Odası olarak Ülkemizdeki 265 oda ve borsaya 5"er kiloluk incir gönderdik. Kestane ve Kestane Şekeri gönderiyoruz. Hem bölgemizin tanıtılması hem de katma değerin artırılması yönünde çalışıyoruz” dedi.