Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikâyetleri; 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca düzenlenen Yönetmelikler, Tebliğler ve Genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Merkezleri diğer illerde ve ilçelerde bulunan firmalarla ilgili şikâyetler, ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri’nde sonuçlandırılması sağlanıyor.

Tüketici şikayetlerinin değerlendirilmesi kapsamında 2012 Mayıs ayı içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 182 olarak gerçekleşti. Bu şikâyetlerin 121’i çeşitli bankacılık hizmetleri, 49’u ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 23’ü cep telefonu, 10’u ayakkabı, 5’i giyim, 2’si mobilya, 2’si elektrik faturası birer adet çamaşır makinesi, bilgisayar, traş makinesi, oyun Cd’si, televizyon, su faturası ve nakliye oluşurken, 11’i kapıdan ve mesafeli satış ve 1’i abonelik sözleşmesi konularını içerdi.

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı’nca Mayıs ayı içinde 15 Mayıs 2012 ve 30 Mayıs 2012 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 85’i tüketici lehine, 22’si tüketici aleyhine ve 30’u bilirkişi ataması olmak üzere toplam 137 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı. 13 tüketici şikâyeti ise İl Hakem Heyetine intikal ettirilmeden Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce sonuçlandırıldı.
aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png