7"den 70"e hepimizin hayran olduğu kahramanlar Alaaddin ve Pinokyo müzikalle hayal dünyamıza girecek.

BKM GenelMüdürü Zümrüt Arol Bekçe ile projeyi ve gösterilerin detaylarını konuştuk.

• Alaaddin On Ice hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Zengin bir masal prensesi ile meyve satıcısının imkânsız aşkını konu alan bir masal. Alaaddin bu kez Bin Bir Gece Masalları'ndan tanıdığımız sinirli lambasıyla değil sihirli sepetiyle uzun ve zorlu bir maceraya çıkıyor.

• Seslendirmeleri kim yapacak?

Türkçe seslendirmelerini BKM mutfak oyuncuları yaptı. Prenses Yasemin'i Büşra Pekin, Alaaddin'i Murat Eken, Vezir'i Metin Yıldız ve Sultan'ı ibrahim Büyükak seslendirdi.

• Masalın müzikali ne zamandan bu yana sahneleniyor?

Dünyada bu yıl sahnelenmeye başlandı. 3 yıllık turne kapsamında 120.000 kmyolkatedecek, 3 yıl içinde 3 milyon seyirciye ulaşacak ve 1000 kereden fazla sahnelenecek.

• Pinokyo müzikali için neler söyleyebilirsiniz?

129 yıllık bir hikâye. Oyuncuları, dekoru, müzikleri ve sevdiğimiz hikayesiyle bir aile müzikali. Oyundaki nefes nefese bırakacak özel efektler, çocuk korosunun kalplerde iz bırakacak şarkıları, düetler ve solo performanslar müzikal bir zenginlik sunarken; kostümler ve sahne tasarımları gösteriyi eşsiz bir görsel şölene dönüştürecek.

• Pinokyo müzikalinde kullanılan seslerin tamamen orijinal olduğunu duyduk...

Evet tamamen canlı performans. Balina sesinden guguklu saate, okyanus sesinden kuşlara, yağmur, şimşek ve hatta Pinokyo'nun yaptığı tapping dansına kadar tüm sesler sahnede seslendirilecek.

• Gösteriler nerede yapılacak?

Alaaddin On Ice için, Parkorman Maslak'a 800 metrekarelik dev bir çadır kuruluyor. Buz yapımı için 2 buz makinesi ve 60 ton kapasiteli 7 adet konteyner Türkiye'ye gelecek. Gösteri ekipmanları 13 adet TIR ile İstanbul'a gelecek.
İki perdeden oluşacak gösterinin ses ve tekniklerinde şov fdünyasındaki en son teknoloji kullanılacak. Bu prodüksiyon için 20 farklı milliyetten patenci, teknik personel ve prodüksiyon görevlisi bir araya gelecek. Doğu'ya özgü peri masallarının bütün geleneksel öğelerini yansıtan kostümler, binlerce tarihi görsel ve yazılı kaynaktan yararlanılarak hazırlandı. Tüm oyuncular için en ince detaylar göz önüne alınarak 420 farklı kostüm tasarlandı. Alaaddin on Ice sihirli nesneler, cin, uçan halı, hazine, canavar ve kostümleriyle dünyanın en renkli ve heyecan verici buz gösterilerinden biri...

BKM Genel Müdürü Zümrüt Arol Bekçe, gösterilerin 28 - 30 Ocak tarihlerinde Ankara Arena"da, 02 - 06 Şubat tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi"nde, 11 - 13 Şubat tarihlerinde İzmir Karşıyaka Spor Salonu"nda ve 16 - 20 Şubat tarihlerinde ise Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu"nda yapılacağını söyledi.

ZEYNEP BAKIR - HABERTÜRK