Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, Marmara Denizi'nde bu akşam saatlerinde meydana gelen depreme ilişkin, ''Sismoloji bilimi ve teknoloji henüz depremin ne zaman olacağını ve hangisinin öncü olduğunu tespit edemedi. Ama burası deprem bölgesi ve dikkatli olmak zorundayız'' dedi.
01:42 | 04 Ekim 2010

Yorum yaz
1 yorum Arkadaşına gönderSitene ekleSayfayı yazdırRSSAA+-

İSTANBUL Milliyet

Marmara Denizi"nde dün akşam saat 20.49 sıralarında meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem büyük korku yarattı. İstanbul"a 60 kilometre uzaklıkta meydana gelen depremin merkez üssünün Marmara Denizi olduğu açıklandı.

Eylül ayında çok hafif şiddetli 19 depremin yaşandığı Marmara dün 4.4"le sallandı. Kandilli Rasathanesi"nin verdiği bilgiye göre, Marmara Denizi"ndeki deprem 7 kilometre derinlikte oluştu. Deprem İstanbul başta olmak üzere Marmara Denizi çevresindeki birçok yerleşim bölgesinde hissedildi.

En yakın yer Silivri
Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, depremin Silivri ile Bandırma arasında meydana geldiğini ve merkez üssünün İstanbul"a 60 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydetti.
Depremin Marmara Denizi"nin ortasında yaşandığını ve bu noktaya en yakın yerin 35 kilometre uzaklıktaki Silivri ilçesi olduğunu belirten Erdik, “Sismoloji bilimi ve teknoloji henüz depremin ne zaman olacağını ve hangisinin öncü olduğunu tespit edemedi. Yani "deprem öncesi" kavramını doğru bir tanımlama olarak değerlendirmiyorum” dedi. Erdik, Marmara"da eylülde yaşanan 19 küçük depremin de olağan olduğunu söyledi.
Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanımanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da “Öncü deprem kavramı çok doğru bir kavram değil. Çünkü böyle olduğu zaman depremin de saatini bilmek ve bildirmek zorundasınız. Korkulacak bir durum yok. Marmara"da potansiyel bir tehlike var ve çok sık deprem oluyor. Olmaya da devam edecektir. Korkulacak bir rakam da değil ayrıca” diye konuştu.