2 yıl önce 'Organik Köy' olmak için çalışma başlatan köyün 280 üreticisinden 80'i organik tarım sertifikası almaya hak kazandıktan sonra marka imajını Sinekçiler ismi ile zedelememek için köy halkının belirlediği 'Yaylapınar' ismini alacak. İsim değişikliği için tüm çalışmaları tamamlayarak başvurularını yaptıklarını ifade eden Köy Muhtarı Dündar Balcıoğlu “Organik tarımda markalaşmak istiyoruz ama köyümüzün ismi ile iyi bir izlenim bırakamayacağımızı düşünerek köy halkımızla aldığımız kararla köyümüzün ismini ‘Yaylapınar’ olarak değiştirerek bu isim ile markalaşacağız” dedi.
“SİNEKÇİLER KÖYÜ ARTIK ‘YAYLAPINAR’ OLACAK”
913 nüfusu, 280 hanesi ve 760 rakımıyla Nazilli’nin en büyük yayla köylerinden birisi olduklarını ifade eden Muhtar Dündar Balcıoğlu; “Köyümüzdeki çiftçilerinin ürettiği ürünleri organik ürün pazarında alıcı bulması ve çiftçimizin daha çok gelir elde etmesi için geçtiğiz yıl başvurduğumuz organik köy sertifikalarına 2012 Mart ayı içerisinde kavuşacağız ve organik köy olacağız. Köyde 280 çiftçi ailemiz var. 80 çiftçimiz 2 yıllık geçiş süresini tamamlayarak organik tarım sertifikası almaya hak kazandı. Markalaşmayı planlıyoruz ama köyümüzün isminin ‘Sinekçiler’ olması markalaşmamızda iyi bir izlenim bırakmayacağını düşündüğümüz için ilk önce azalarımız ve köyümüzün ileri gelenleri ile bu konuyu konuştuk. Daha sonra ise köyümüzün markalaşmak için adını değiştirmeye karar verdik. Köylülerle karar kıldığımız 'Yaylapınar' ismini marka yaparak ‘zeytin, incir, kestane ve zeytinyağı’ üretimiyle Türkiye’ye ve Dünya’ya duyurmak istiyoruz. Aydın’ın en büyük alana sahip köylerinden birisiyiz. 18 Bin dekar ekilebilir alanımız var. Orman İşletme Müdürlüğümüz ile proje geliştirerek yaptığımız girişimlerle 500 dekar alana kestane dikimi gerçekleştirdik. Bu yıl ise 350 dekar daha ekmeyi planlıyoruz. Şuanda 800 ton kestane, 500 ton incir ve 5 bin ton zeytin üretiyoruz. Yaylapınar ismi ile organik köy olarak markalaşmaya çalışacağız."
“GİRİŞİMCİLERİ BEKLİYORUZ”
Muhtar Balcıoğlu, köye isim bulmak için anket düzenlediklerini ifade ederek; “Bu sebeple önce köyümüzdeki insanlardan isim belirlemelerini istedik. Daha sonra 7 ortak isim üzerinde karar alarak bu isimler üzerinde anket yaptık. En çok oyu ise ‘Yaylapınar’ ismi aldı. Biz de köyümüze bu ismin verilmesi için çalışma başlattık. Anketin ardından imza topladık ve köy muhtarlığı olarak gerekçeli karar alarak Nazilli Kaymakamlığına illettik. Onlarda bu isteğimizi Aydın’a Valiliğe ve Özel İdareye bildirdi. Şu anda çıkacak kararı bekliyoruz. Bu ismi marka yaparak ‘zeytin, incir, kestane ve zeytinyağı’ üretimiyle Türkiye’ye ve Dünya’ya duyurmak istiyoruz. Markalaşma ile gelirimizi artıracağız ve köyümüzden göçü de önleyeceğiz. Şimdiden girişimcilerle çiftçimizi buluşturarak herkesin kazanmasını sağlamak için çalışmalarımız da sürüyor” diye konuştu.

20120227ay522795_02.jpg