'Belçika Güzeli' seçilen Zeynep Sever' ile Avrupa Güzelik Kraliçeliği için yarışacak olan 'Hollanda Güzeli' Deniz Akkoyun, konuştu.

Başarılı bir hukukçu olan Deniz, 2 alanda birden master yapıyor. Aynı zamanda Hollanda'nın ünlü televizyoncularından Jort Kelder'in asistanı.

Söke'den Hollanda'ya yerleşen bir Türk ailenin kızı olarak dünyaya geldi Deniz Akkoyun. Eğitim hayatı birinciliklerle dolu. Başarılı bir hukukçu olma yolunda hızla ilerliyor. 'Ceza Hukuku' ve Fikri Haklar' üzerine çift master yapıyor. Hollanda'nın tanınmış televizyoncularından Jort Kelder'in asistanı. Onu dünyaya tanıtan ise 2 ay önce düzenlenen güzellik yarışmasında Hollanda'nın en güzel kızı seçilmesi oldu. Önce 12 eyaletten seçilen 600 kız arasından sıyrıldı. Daha sonra ise birbirinden güzel 16 kızı eleyip kraliçelik tacını taktı. 24 yaşındaki Deniz, kasım ayında düzenlenecek Avrupa Güzellik Yarışması'nda Hollanda'yı temsil edecek. 3 günlüğüne İstanbul'a gelen Deniz Akkoyun, Akşam'a konuştu.

Güzel bir kız olduğunu ne zaman fark ettin?
Güzel bir çocuktum, sonra bir dönem çirkinleştim. Farkına varmam 15-16 yaşlarımda oldu. Bana 'Manken olsana' diyorlardı.

Yarışmaya katılmaya nasıl karar verdin? Birincilik bekliyor muydun?
Arkadaşlarım ısrar ediyordu. Kazanacağımı pek düşünmüyordum. Standart bir Hollandalı değilim. Mankenlik yapmadığım için beklemiyordum. Podyumdayken ilk 3'e girerim diye düşündüm. 3'üncünün ismi konunca şaşırdım, o benim favorimdi. 2'ncinin ismi okununca 'Acaba' dedim. İsmim okununca maç kazanmış gibi hissettim.

Bir yanda tescilli bir güzellik bir yanda hukuk? Hangisi ile anılmak istersin?
Hukuk tabii ki. 'Fikri Haklar' üzerine ilerlemek istiyorum. Medyayı tercih edersem, fikri haklar ile uyumlu olur. TV olursa da ekran değil, arkasını tercih ederim.

Güzelliğin avantaj mı dezavantaj mı?
Avantajlı yanları fazla. İnsanlar daha çok ilgi gösteriyor. Ancak bazen 'aptal' olduğumu düşünenler de çıkıyor. Mesela 'Manken misin?' diyorlar. Hayır 'Hukukçuyum' diyorum, şaşırıyorlar.

HADİSE, BEYONCE-SHAKİRA KARIŞIMI

Hollanda'yı bir Türk kızının temsil edecek olması nasıl yorumlandı?
Çok fazla tepki ya da tartışma olmadı. Bir dedikodu programı durumu şöyle eleştirdi: Türkiye'yi düşünün. İsimler açıklanıyor. Herkes Ayşe, Fatma ismini duymayı beklerken, yabancı bir isim okunuyor.

Hadise için ne düşünüyorsun?
Tarzı Beyonce ve Shakira'ya benziyor. Umarım Eurovision'da birinci olur.

Türkiye'yi özlüyor musun?
Gelir gelmez İskender yiyiyorum. İstanbul'un karmaşasını, hareketliliğini ve manzarasını çok özlüyorum.

BANA, 'TÜRKİYE'DEKİ HERKES TÜRBANLI MI' DİYE SORUYORLAR

Türk olduğunu duyanlar nasıl davranıyor?
İlk başta inanmıyorlar. Ancak Türkiye'ye turist olarak gelen Hollandalı ile gelmeyenler çok farklı. Burayı ziyaret etmeyenler, Türkiye'yi tanımıyor. Bana 'Türkiye'deki evinizin duvarlarında halı var mı? Herkes türbanlı mı? diye soranlar oluyor.

'GAVURLAŞMA' KORKUSU

Hollanda'da yaşayan Türkler hakkında ne düşünüyorsun?
Hepsi için aynı yorum yapamam. Kimi Türkler 30 sene önce nasılsa aynı o şekilde yaşıyor. Kimileri dil öğrenmek istemediği için doktora giderken bile çocuğunu yanında götürmek zorunda kalıyor. 'Gavurlaşır mıyız?' diye korkanlar var.

Hürriyet