Yapılan açıklamada, TMSF'nin, işadamı Halis Toprak'ın Kuşadası'ndaki malikanesine borçlarından dolayı el koyduğu öğrenildi. İşadamı Toprak, bir anda Türkiye'nin gündemine gelen Kuşadası'ndaki denize sıfır malikanesinde 19 Temmuz Pazar günü saat 10.00'da kendisinden 54 yaş küçük 17 yaşındaki lise öğrencisi Nazlıcan Tağızade ile 3. evliliğini gerçekleştirmişti. Kuşadası Yavansu Mahallesi'nde 90 dönümlük arazi üzerine kurulu ve bir tatil köyünü andıran denize sıfır malikanesinde yeni eşi ile balayı yapan 71
yaşındaki Halis Toprak, nikahından tam 7 gün sonra, çocuklarının nikah iptali için açtığı davanın yanında TMSF görevlilerinin gerçekleştirdiği haciz işlemi karşısında da büyük şok yaşadı. İstanbul'dan gelen TMSF müdürü ve Milas ile Kuşadası'ndan 7 kişilik TMSF ekibi, malikanenin kapısında Toprak'ın nikah şahidi ve malikanenin müdürü Necdet Artan tarafından karşılandı. Halis Toprak'ın, TMSF yetkililerine işlemleri yapabilmeleri için gerekli yardımı yapması için Necdet Altar'a talimat verdiği öğrenildi.
6183 sayılı kanun ile Bankalar Kanunu gereği Toprak İnşaat'a ait olan malikanede mal tespiti ve haciz işlemi gerçekleştiren TMSF yetkilileri, yaklaşık 4 saat süren mal tespiti ve haciz işleminde herhangi bir zorlukla karşılaşmadı. Ayrıca TMSF yetkilileri, Toprak İnşaat adına kayıtlı bulunan malikanede tüm haciz işlemlerinin tamamlandığını ve yeddi emin olarak Halis Toprak'ın Necdet Artan'ı görevlendirdiği ve malikanenin tek sorumlusu olduğu öğrenildi.