Konuklar, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'ndeki Moda Life, Ankara Yem, Küpecik Peynir, Elmacıoğlu Elarabaları, Kubuş Kazan, Güven Şekerleme ve Melih Sucukları fabrikalarında incelemelerde bulundu, daha sonra AGİAD binasına geçerek burada iş adamlarını ülkesine davet etti.

Kırıkkale'ye ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini belirten Goran Taskovski, "Moda Life, ziyaret ettiğim ilk fabrika oldu. İşletme, gerçekten çok güzel, aynı yatırımı ülkemde de görmek isterim." dedi.

İş adamlarını, Makedonya'ya yatırıma davet eden Taskovski, "Makedonya, Avrupa'nın en hızlı büyüyen ikinci ülkesi konumunda bulunuyor. Makedonya hükümeti yatırımcı için her türlü desteği veriyor. Makedonya, nüfusu itibariyle 2 milyonluk bir ülke olabilir ama imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarıyla hem Avrupa Birliği'ne, hem de Balkanlara açılan bir kapı konumunda. Makedonya'yla 650 milyonluk bir pazara hitap etmiş olacaksınız." diye konuştu.

Makedonya'nın, yatırım için çok cazip bir ülke olduğunu ifade eden Büyükelçi Taskovski, "Genç bir hükümeti var, yapacağınız yatırımlar için direk başbakanla görüşüp pazarlık yapabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Makedonya'nın, Ankara Büyükelçisi Sayın Goran Taskovski ile Ticaret Müşaviri Sayın Habil Mustafai'yi Kırıkkale'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten AGİAD Başkanı Musa Aksoy ise "Kıymetli misafirlerimizin vereceği bilgilerle kardeş ülke Makedonya ile ticari ilişkilerimizin gelişmesine katkı sağlayacağız." dedi.

En kısa zamanda Makedonya'ya yönelik bir iş gezisini düzenleyeceklerini sözünü veren Aksoy, bunu kısa sürede gerçekleştireceklerini söyledi.