1992 yılında dönemin Belediye Başkanı Yalçın İpek döneminde su abone bağlantıları yapılarak Bağarası Belediyesi"nden su almaya başlayan Şahintepe Mahallesi yeni yıla susuz girdiği gibi birde arada kaldı. Bağarası Belediyesi gönderdiği yazılı tebliğde Mahalle Halkı"na Çalışlı Köyü"ne bağlı olduklarını ve su veremeyeceğini belirtirken; Mahalle sakinleri içme ve kullanma suyunu tankerlerle getirmeye başladı.
2005 yılında suları başka nedenler gösterilerek kesilen ve daha sonra girişimlerle suya kavuşan Bağarası Beldesi Şahintepe Halkı aradan 3 yıl geçince yeniden susuz kaldı. 43 abone bulunan Mahallede yaklaşık 300 nüfus yaşarken; vatandaşlar yaşanan susuzluk nedeniyle başta Bağarası Belediyesi"ne ve yetkililere ateş püskürüyor. Bağarası Beldesi sınırı ile 100 metre, Çalışlı Köyü"ne ise 1.5 Km mesafedeki Şahintepe Mahallesi sakinlerinden Mehmet Şirin; “Biz mahalle olarak 17 yıldır Bağarası Beldesi"nden su aldığımız gibi, belediyenin de su abonesiyiz. Bugüne kadar verilen su küresel ısınma, suyun yetersizliği gibi nedenlerle kesildi. Bir haftadır susuzluk yaşıyoruz. Çocuklarımız var. İnsan elektriksiz yaşayabilir ama susuz yaşayamaz. Yetkililerin ellerini vicdanlarına koymasını bekliyoruz. Sorunumuza acilen çözüm bulunması gerekiyor” dedi.
Su parasını, buna bağlı olarak çevre temizlik ve emlak vergilerini de ödediklerini belirten vatandaşlar; borcumuz yokken başka bahaneler üretilerek sularının kesildiğini ve bu duruma anlam veremediklerini dile getiriyorlar. Tankerlerle getirdikleri suları evlerine bidon ve kovalarla taşıyan Şahintepeliler; sağlıksız su tükettiklerini ve bu durumun sağlıklarını da tehlikeye soktuğunu belirtiyorlar.