BURSASPOR- Antalyaspor maçını izlemek için 7 otobüsle Bursa"ya gelen 280 Antalyasporlu taraftar, İnegöl yakınlarındaki bir akaryakıt istasyonunda mola vermek için durdukları sırada yoldan geçen araçları taşlamaya başladı. Atılan taşlardan biri, bir otomobilin arka koltuğunda oturan 9 yaşındaki otistik Ebru Kesme"nin sol gözüne geldi. Ailesi tarafından hastaneye götürülen küçük kız ameliyata alındı. Doktorlar, küçük kızın sol gözünde yüzde 90 görme kaybı oluştuğunu ve kör olma ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Bursaspor -Antalyaspor maçını izlemek için Antalya"dan 7 otobüsle yola çıkan 280 Antalyaspor taraftarı, saat 12.00 sıralarında İnegöl- Bursa karayolu, Sultansu mevkiindeki bir akaryakıt istasyonunda mola verdi. Otobüslerden inen taraftarlar, bir anda yoldan geçen araçlara taş atmaya başladı. Atılan taşlardan biri, bir hafta önce işçi olarak çalıştığı Tofaş fabrikasından ücretsiz izne ayrılan ve Kütahya"nın Domaniç İlçesi"nden dönen Şerif Ali Kerme yönetimindeki 16 J 8723 plakalı otomobilin arkasında oturan otistik kızı 9 yaşındaki Ebru Kermenin gözüne isabet etti.

YÜZDE 90 GÖRME KAYBI

Kızlarının yaralandığı gören Fatma ve Şerif Ali Kerme çiti, Ebru"yu hemen İnegöl Devlet Hastanesi"ne götürdü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Ebru ameliyata alındı. 2 saat süren ameliyat sonrası açıklama yapan doktorlar, Ebru"nun sol gözünde yüzde 90 görme kaybı oluştuğunu ve ileride kör kalma ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine sinir krizi geçiren anne Fatma Kerme, “Kızım zaten hastaydı. Bir de kör olmasına dayanamam. Bu olayın sorumlularının hemen yakalanmasını istiyorum” diyerek feryat etti. Anne Fatma Kerme"yi doktorlar güçlükle sakinleştirdi.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Çevredekilerin olayı jandarmaya bildirmesi üzerine akaryakıt istasyonuna gelen İnegöl İlçe Jandarma ekipleri, görgü tanıklarının ifadesi ve akaryakıt istasyonunda bulunan güvenlik kamerasındaki görüntüler üzerine Şeref Çiçek (22), Asaf Toprak (22) ve Tayfun Elmas'ı (19) gözaltına aldı. Jandarmada ifadeleri alınan zanlılar suçlamayı kabul etmezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.