Balıkesir'de bir lisenin etrafında dolaşıp kız öğrencileri rahatsız eden motosikletli gruba müdahale eden sivil polis memuru kaçan gençlerden birinin motosikleti üzerine sürmesi sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan polisin parmağı kırıldı, parçalanan dizine dikiş atıldı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün sabah saatlerindeki olay Hacıilbey Ticaret Meslek Lisesi önünde meydana geldi. Sabah saatlerinde öğrenci olmayan motosikletli 4 gencin okul etrafından dolaşıp kız öğrencilere rahatsızlık verdiğini tespit eden, "okul irtibat görevlisi" olarak görev yapan sivil polis gençlerin okuldan uzaklaşmaları için harekete geçti. İddiaya göre polisi fark eden gençlerden biri motosikletini polisin üzerine sürdü, biri de, "polis, kaçın" diye diğerlerini uyardı. Bu arada motosikletin çarpması sonucu yere düşen polis memuru telsizi de zarar görünce cep telefonuyla arayıp kaçan motosikletlileri bildirip şüphelilerin eşkallerini verdi. Bu arada olay yerine sevk edilen polis ekiplerinden biriyle hastaneye kaldırılan Hüseyin Eslek (47) isimli polis memurunun dizine dikiş atılırken sağ elinin serçe parmağının da kırıldığı anlaşıldı. Hastanede yatan polis memuru tedavisinin ardından rapor verilerek evine gönderildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet ve Ağır Suçlar Büro Amirliği ekipleri okul etrafından öğrencileri rahatsız ederken görevi başındaki polisi de yaralayıp kaçan şüphelilerle ilgili yaptığı sıkı takip sonucu 4 şüpheliyi de aynı günün akşamı yakaladı. Emniyete götürülen A.S. (18), İ.U. (18), H.K. (18) ve E.B. (20) isimli toplam 4 şüpheliden İ.U.'nun motosikletiyle polisi yaralayan şahıs olduğu belirlendi. Adli makamlardaki ifadelerinin ardından serbest bırakılan şüphelilerden İ.U.'ya "adli kontrol" cezası verildi.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN, "GEÇMİŞ OLSUN" ZİYARETİ

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, görevi başında meydana gelen motosikletli saldırı olayında yaralanan polis memuru Hüseyin Eslek'e geçmiş olsun temennisinde bulundu. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın tarafından görevlendirilen Çocuk Şube Müdürü Rıdvan Akkaya, Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amiri Halil İbrahim Adıgüzel ve TDP personelinden oluşan bir heyet yaralı polisi evinde ziyaret ederek Emniyet Müdürü Ömer Aydın adına çiçek verip geçmiş olsun dileğinde bulundular. Ömer Aydın polis memurunun kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni etti. Emniyet Müdürü Ömer Aydın, yaşanan olayın son derece üzüntü verici olduğunu belirtirken gerek ilköğretim okulları gerekse liselerde aldıkları güvenlik önlemleri sayesinde daha güvenli bir eğitime katkı sağladıklarını belirterek görevlerini en iyi şekilde yerine getiren personeline teşekkür etti. Meslektaşlarının ziyareti esnasında duygulanan yaralı polis memuru Hüseyin Eslek, motosikletli şahısları durdurup uzaklaşmaları için uyarmak isterken birinin motoruyla üzerine gelip çarptığını, sonra kaçtıklarını beton zeminde bacağının diz bölümünün yarıldığını ancak parmağının kırıldığını daha sonra fark ettiğini söyledi. Evli ve 2 çocuk babası olan Hüseyin Eslek'in eşi Hüsniye Eslek eşinin görevi esnasında yaşadığı olayın kendilerini çok üzüldüklerini anlatırken eşini yaralayanlara tepki gösterdi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde okuyan polisin kızı Irmak Eslek de her teşkilat mensubu gibi görevini en işi şekilde yapan babasıyla gurur duyduğunu söyledi.

GÜVEN OKUL GÜVENLİ EĞİTİM

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak Balıkesir'de 2010 yılından itibaren ilköğretim ve liselerde, "Güvenli Okul, Güvenli Eğitim" projesi başlattıklarını, projenin bu yıl da aynı şekilde devam ettiğini söyledi. Emniyet Müdürü Aydın, proje kapsamında ilköğretim okullarının önlerinde motorize ekiplerin görevlendirildiğini, lise önlerinde ise sivil olarak görev yapan, "okul irtibat görevlisi" polis memurlarının sabit olarak görevlendirildiğini kaydetti. Bu şekilde okullarda öğrenci olmayan yabancı şahısların öğrencileri rahatsız etmelerinin önüne geçildiği, köyü niyetli şahısların okullara yaklaşmalarının önlenirken, gerekli hallerde okul idaresi ve öğrenci aileleriyle de çocuklarıyla ilgili irtibat kurulduğu ve bu şekilde daha güvenli bir eğitimin sağlandığı vurgulandı. Valı Yılmaz Arslan'ın da büyük bir hassasiyet gösterdiği, "Güvenli Okul Güvenli Eğitim" projesinin Balıkesir'de başarıyla uygulandığı kaydedildi. (iha)