Kolombiya"nın en tanınmış uyuşturucu mafyasının lideri Vargas, İspanya"da tedavi gördüğü hastanede vurularak öldürüldü

İspanyol polisi, Kolombiyalı uyuşturucu baronu Leonidas Vargas"ın, önceki gün başkent Madrid"de “12 Ekim” Hastanesi"nde rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü odada, en az bir kişi tarafından 4 el ateş edilerek öldürüldüğünü bildirdi.
El Mundo gazetesi de saldırganın odadaki diğer hastaya, oda arkadaşının Vargas olup olmadığını sorduğunu, adamın “hayır” demesine rağmen, susturuculu silahıyla yatağında uyuyan Vargas"ı vurduğunu yazdı. Gazetenin haberinde, polisin saldırganı aradığı belirtildi.

Yargılanmayı bekliyordu
Kolombiya"da 1980"lerde Medellin uyuşturucu kartelinin başı Pablo Escobar ile ortak iş yaptığı iddia edilen Vargas, ülkenin güneybatısındaki Caqueta bölgesinde uyuşturucu kaçakçılığı ve üretimi yapıyordu. Vargas, ülkesinde 1995 yılında 26 yıl hapse mahkum edilmiş, 2002"de ise serbest bırakılmıştı.
İspanya"da 2006 yılında sahte Venezuela pasaportu taşırken yakalanan Vargas, burada da 500 kilogram kokain taşıdığı suçlamasıyla yargılanmayı bekliyordu. Vargas, akciğerindeki rahatsızlık nedeniyle serbest kalmış ve davanın görülmesi ertelenmişti.