İlk etapta bin 500 dekar alan dozerlerle sürülerek ağaçlandırılmaya hazır hale getirildi.
Yazları kahverengi, kışları da kar beyazına bürünen Madran Baba Dağı"nın çıplak olarak tabir edilen bin 700 metre yüksekliğindeki zirvesinin bu çalışma kapsamında yeşile bürüneceği belirtildi. 150 hektar alanda ağaçlandırma çalışmalarını sürdüren Çine Orman İşletme Şefliği"nin zirvede ağaçlandırılacak alanda sürüm çalışmaları tamamlandı. Fidan dikim işleminin ise 60 kişilik ekip ile yaklaşık 2 ay süreceği belirtildi.

“ÇOBANLAR TEDRGİN”
Çalışmayı tedirgin gözlerle izleyen bölgedeki çobanlar, bir anda asırlardır otlak olarak kullandıkları alanın, ağaçlandırma sahasına alınması ile zor duruma düşeceklerini belirttiler. Bu dağın kendilerine atalarından kaldığını belirten ve soy isimleri bile Çoban olan Mehmet Çoban “Madran Dağı bizim atalardan kalma ekmek teknemiz. Ben gözümü bu dağlarda açtım. O günden beride burada koyun yetiştirir ve yetiştirdiğimiz koyunları satarak geçinmeye çalışırız. Buradaki tek gözlü taş evler yıllardan beri atalarımızdan kalma barınaklarımızdır. Devletin ağaçlandırma çalışmalarını elbette takdirle karşılıyoruz. Ancak, yangınlara karşı tampon bölge konumundaki bu alanın tamamen ağaçlandırılması hem yangın riski açısından, hem de bizim gibi bu alada hayvan otlatarak geçimini sağlayan Çobanlar açısından kötü olacak. Bizi buradan çıkarırlarsa bi ne ederiz. Ekmeğimizi nasıl kazanırız” diye dert yanarak Madran Dağı"nda çobanlar için de yer ayrılmasını istediler.
Çobanların bu talebi üzerine Madran Dağı"na giderek incelemelerde bulunan Çine İl Genel Meclis Üyesi Hamit Özdemir, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Çine Orman İşlete Şefliği yetkilileri köylülerin ve çobanların sıkıntılarını dinledirler. Köylülerin bu talebini haklı bulan yetkililer, çobanlar için otlatma sahası ayıracaklarını, kestane ve ceviz fidanlarının da köylülerin gelirini artırmak amacıyla dikileceğini belirtiler.