İşçilerden Murat Hanay (42) için Mustafakemalpaşa'nın Yamanlı köyünde tören düzenlendi. Törene Hanay'ın ailesi, yakınları ile Devlet Bakanı Faruk Çelik ve vatandaşlar katıldı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, maden ocağında bir işçiyle görüştüğünü, işçinin, içeride az da olsa gaz olduğunu söylediğini ifade ederek, bu durumda ilgili birimlerin aranması gerektiğini belirtti.

Diğer yandan işletme sahibinin de yükümlülükleri olduğunu vurgulayan Çelik, ''İşletme sahibi olan kişi de işçisini madene indirmeden önce gerekli önlemleri almalı. Kendisi iniyormuş gibi bakması lazım, hatta inmesi lazım. Bu tip acı olayların olmamasını temenni etmek değil, olmaması için gerekli tüm önlemlerin alınması lazım'' diye konuştu.

Evli ve iki çocuk babası Hanay'ın cenazesi, Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından, köy mezarlığında toprağa verildi.

BÜKKÖY

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Taner Yıldız da Mustafakemalpaşa'ya bağlı Bükköy'de Mehmet Kuşoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yıldız, daha sonra Kuşoğlu'nun cenaze törenine katıldı. Kuşoğlu'nun cenazesi, köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

YAYLAÇAYIR

Erol İkiz'in (25) maden ocağından çıkarılan cenazesi Yaylaçayır köyündeki evine getirildi. Erol İkiz'in eşi Neslihan, ağabeyi Ramazan İkiz, taziyeleri kabul etti.

Neslihan İkiz, zaman zaman ağlama krizleri geçirirken, çocukları 1,5 yaşındaki Furkan, yaşananlardan habersizdi.

Kendisinin de başka bir maden ocağında çalıştığını ifade eden ağabey İbrahim İkiz, ''Acımız çok büyük. Erol, uzun süredir madenlerde çalışıyordu. Fakat bu mesleği hiç yapmak istemiyordu. Zaman zaman çeşitli işler denedi ama olmadı. İstemeye istemeye ekmek parası için son olarak 2 ay önce bu madende çalışmaya başladı. Çok üzgünüz'' dedi.

İkiz'in cenazesi, Malatya'da askerlik yapan kardeşi Ramazan'ın gelmesinden sonra, kılınan namazın ardından toprağa verildi.

ALPAĞUT

Göçükte hayatını kaybeden işçilerden Emir Ali Turhan'ın (23) cenazesi ise Alpagut Köyü Camisinde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine köylüler katıldı.

Turhan'ın askerden döndüktün sonra çalışmaya başladığı ve 1 yıldır bu işi yaptığı, aldığı maaşla nişanlı olan ağabeyi Mehmet'in (26) evlilik hazırlıklarına maddi destekte bulunduğu öğrenildi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte ölen işçilerden Ahmet ve Mehmet Çetin ile Muammer Aktaş'ın cenazeleri, Kütahya'nın Gediz ilçesinde toprağa verildi.

Ahmet Çetin (45) ve amcasının oğlu Mehmet Çetin (47) için Gümüşlü köyündeki camide, öğle vakti cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Tan ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Çetin'in eşi Alime, oğlu Serdar, kızı Zehra, Ahmet Çetin'in eşi Havva, ikiz kızları Ayşegül ve Rukiye Çetin, diğer kızları Selma Çetin ve Esma Şahin, tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

İkiz kardeşler Ayşegül ve Rukiye Çetin, babalarının tabutu mezarlığa götürülürken uzun süre ağladı.

Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden şirketinde çalışan Serdar Çetin ise babasına son görevini, tabutunu omzunda taşıyarak yerine getirdi.

Ahmet ve Mehmet Çetin'in cenazeleri, törenin ardından götürüldüğü köy mezarlığına yan yana defnedildi.

Olayda yaşamını yitiren Muammer Aktaş'ın cenazesi ise Gediz'in Gökler beldesindeki camide kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

Aktaş'ın yakınları, cenaze töreninde güçlükle ayakta durabildi./milliyet