Polonya'da bir turizm şirketi, macera arayanlar için Afganistan'a seyahat düzenliyor...

Logos Travel şirketinin düzenleyeceği tur, Polonya'dan Afganistan'a düzenlenen ilk sehayat olacak. 15 gün sürecek yolculuk, meraklılarına 4 bin 300 dolara mal olacak. Bu ücrete Varşova-Kabil uçak paraları dahil.

Afganistan yıllardır savaşlar ve çatışmalar içinde bulunuyor. Tur organizatörleri ise Afganistan'ın gezginler için bakir bir ülke olduğunu, yavaş yavaş bu ülkeye ziyaretlerin artacağını savunuyor. Tur kapsamında ülkede, geçtiğimiz senelerde Taliban tarafından yok edilen dev Buda heykelinin bulunduğu Bamyan, Usame Bin Ladin'in saklandığı söylenen Tora Bora ve bir zamanlar Sovyet askerleriyle mücahitler arasında şiddetli çatışmaların meydana geldiği Hindukuş dağları da ziyaret edilecek. Ajans sahibi Marek Sliwka, şimdiden 16 kişilik bir grup oluşturduklarını söyledi. Bir kişinin ise önce kayıt yaptırdığı fakat akabinde iyice düşündükten sonra vazgeçtiği kaydedildi. Sliwka, "Bizim teklifimiz bunu gerçekten isteyenleredir. Biz en baştan müşterilerimizi uyarıyoruz" dedi.

Polonya Dışişleri Bakanlığı ise bir genelge yayımlayarak terör saldırıları olabileceği endişesiyle şiddetle Afganistan'a seyahat yapılmaması tavsiyesinde bulundu.

Sabah