Aydın merkez Umurlu Beldesi"nde PTT Şube Müdür Vekili ve PTT çalışanı tarafından hasta olan bir emekliye evinde ödenen maaşının içerisinden sahte para çıktı.
Edinilen bilgiye göre; Aydın merkez Umurlu Beldesi Çarşı Mahallesi"nde yaşayan K.Ç. isimli şahıs hasta olduğu için yatağından kalkamayan kayınvalidesi H.Ç"nin SSK emekli aylığının ödenmesi için Umurlu PTT Müdürlüğü"ne müracaat etti. K.Ç"nin aylığı elden alma isteğini geri çeviren Umurlu PTT Şube Müdür Vekili A.C. ve PTT şubesinde görevli memur B.G. hasta olan H.Ç"nin evine giderek yaşlı kadının SSK emekli aylığı olan 526 TL"yi elde ödedi.
Emekli aylığını alan yaşlı kadın gelini K.Ç"ye 100 TL vererek su faturasını ödemesini istedi. Umurlu Belediyesi"ne gelen gelin su faturası ödemek için vezne görevlisine 100 TL uzattı. K.Ç"nin verdiği 100 TL"nin sahte olduğu anlaşılıp durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, şahsın ifadesine başvurdu.
K.Ç"nin parayı PTT şubesinden gelen yetkililerinden aldığını belirtmesi üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Umurlu PTT Şube Müdür Vekili A.C. ve PTT şubesinde görevli memur B.G. ifade vermeleri için adliyeye getirildi. İfadelerini alınan personeller serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.