Türk gazetelerinde yayımlanan haberlerle de desteklenen bu iddia, gazetenin bugünkü sayısında ilk sayfadan, ''Zico, Lugano'nun siyah-beyazlılara verilmesine evet dedi'' başlığıyla duyuruldu.İç sayfadaki haberde ise ''Zico evet diyor: Güle güle Lugano'' şeklinde bir başlık kullanılırken, spotta ise şu ifadelere yer verildi:''Lugano, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Inter ile dün gece yapılan maçta, iyi oynayan isimler arasındaydı. Teknik direktör Uruguaylı oyuncuyu Juve'ye doğru iteliyor. Brezilyalı çalıştırıcı bir forvet arayışında. Bu nedenle, ocak ayında Lugano 8-10 milyon Avro'ya satılabilir.''

Fenerbahçe'nin yabancı oyuncu kontenjanının şu an itibarıyla tamamen dolu olduğunun anımsatıldığı haberde, Brezilyalı teknik direktör Arthur Zico'nun ocak ayında iyi bir yabancı forvet alabilmek için yabancı oyunculardan birini elden çıkaracağına işaret edildi.

Haberde, ''Sarı-lacivertli kulüp, ocak ayında iyi bir forvet almak istiyor. Zico, takımla kolay bütünleşme açısından Latin Amerikalı, tercihen de Brezilyalı bir oyuncu alınmasından yana'' denildi.Ocak ayında Fenerbahçe'nin mevcut kadrosundaki yabancılardan birini mutlaka elden çıkarmak durumunda kalacağının ileri sürüldüğü haberde, şu iddialara da yer verildi:

''Aziz Yıldırım'ın kulübü bir yol ayrımında: Ya ocak ayında Kezman'ı satmayı tercih edecek ya da Belgradlı oyuncuyu haziran sonuna kadar elinde tutup bir başka yabancı oyuncuyu elden çıkaracak (Büyük olasılıkla da Lugano ya da Appiah satılacak). Bu sayede, iyi bir yabancı forvet alma yolu da açılmış olacak. Juve, bu avantajlı ortamı, aynı zamanda İtalyan pasaportu da olan Uruguaylı oyuncuyu almak için pekala değerlendirebilir.''

FC Juventus yetkililerinin, dün gece oynanan FC Inter-Fenerbahçe maçında Lugano'yu izlediklerine değinen Tuttosport, konunun sarı-lacivertli kulüple de büyük olasılıkla konuşulmuş olduğunu kaydetti.

AA