Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, ''Bu ülkede ne olduğu belli olmayan gıda maddelerini, et diye sandviçin arasına koyup 1 liraya satan insanları, gıda teröristi olarak algılıyorum'' dedi.
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından üyelerine ucuz et sağlamak amacıyla gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde, Türkiye'ye ithal edilen karkas şeklindeki etlerin 20 ton'luk ilk partisi, parçalanmak, paketlenmek ve soğuk olarak nakledilmek üzere Ege Et tesislerine getirildi.
Etlerin işlenmesinden önce Federasyon Başkanı Aykut Yenice ile tesislerin en büyük hissedarı olan Aydın İl Özel İdaresi'nin Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur tarafından, tesislerin kullanımı konusunda hazırlanan protokol imzalandı.
Daha sonra Federasyon Başkanı Aykut Yenice, Aydın İl Özel İdaresi'nin Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu yönetim kurulu üyeleri tesisleri gezerek, ithal edilen etleri yerinde inceledi.
Yenice, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, lokantacı esnafı için çok önemli olan bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, projenin Türkiye'nin 81 vilayetinde örgütlenmiş 500 bine yakın lokantacı esnafını ilgilendirdiğini söyledi.
Son aylardaki et fiyatlarının artışından dolayı çok ciddi anlamda sıkıntı içerisinde olduklarını ifade eden Yenice, şöyle konuştu:
''Hükümetimizin sağladığı bu olanaktan istifade etmek için bir girişimde bulunduk. Bu konuda yapılmış çok önemli bir icraat olarak görüyoruz. Çünkü, 30, 35, 40 liraya bonfile fiyatını düşünürseniz, biz burada 13 liraya karkas eti satmak için etimizi indirdik. Buraya getirmemiz ve indirmemizi olağanüstü bir başarı olarak algılıyoruz. Hem halkımıza, hem de lokantacı esnafına hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bize bu imkanı sağlayan başta Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız ile Hükümetimiz olmak üzere, bu tesisin kullanımına izin veren Aydın Valimize ve değerli yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.
Bugün dağdaki terörist, bir kurşunla, Mehmetçik'i şehit ediyor. Ama bu ülkede ne olduğu belli olmayan gıda maddelerini, et diye sandviçin arasına koyup 1 liraya satan insanları, gıda teröristi olarak algılıyorum. Gördüğünüz gibi et burada. Bütün her şeyiyle burada. Bu insanlar bu etin, bu ülkeye gelmesini istemiyorlar. Bu fiyatların, bu ateşin düşmesini istemiyorlar.''

-TÜRK LOKANTACILIĞINA ÇOK CİDDİ NEFES ALDIRACAĞIZ-

Yenice, etlerin Tarım ve Köyişleri Bakanlığının denetiminden geçerek Aydın'a geldiğini, kullanılmasından ve alınmasında hiç bir sakıncanın olmadığını belirterek, ''Bu etin fiyatının düşmesini istemeyen tek insanlar, bu ülkedeki rantçılar, lokantacı esnafının sırtından aşırı derecede kar elde eden insanlardır. Dolayısıyla, lokantacı esnafına gönül rahatlığıyla bu eti kullanmalarını tavsiye ediyorum. 40 liraya aldıkları eti, burada 13 liraya karkas olarak alabilirler. Tesisimizden işlenmiş fiyatlarını da önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bugün, Türkiye lokantacılığına çok ciddi bir nefes aldıracağız diye düşünüyorum'' diye konuştu.
Sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek, Türk mutfağını ve Türk lokantacılığını geliştirmek zorunda olduklarının altını çizen Yenice, bu ülke gençlerinin fast-food kültürü çılgınlığından kurtarılması gerektiğini söyledi.
Yenice, bunun için de Lokantacılar Federasyonu olarak çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve herkesin de bu konuya bilinçli olarak katkı koymasını istediklerini vurgulayarak, ''Düşünün 30-40 liraya marketten et alıyorsunuz, karşıdaki iş yerinde 1 liraya et yiyorsunuz. Olabilir mi böyle bir mantık? Onun için bilinçli tüketici ve yiyici diyoruz. Lütfen anne ve babalar, çocuklarınıza kesinlikle, ucuz diye ne olduğu belli olmayan, onun geleceğini tehdit eden bu gıda maddelerini yedirmeyin'' dedi.
İncelemelerin ardından düzenlenen yemekte, ithal edilen etlerin tadına bakan Yenice, etlerin çok leziz olduğunu bildirdi.