AK Parti’de 2 dönem milletvekilliği ve bakanlık yapmış olan Atilla Koç ile Ahmet Ertürk AK Parti Genel merkezinin açıkladığı listenin dışında kalırken, AK Parti temayül yoklamasında 1. Sırada yer alan Cengiz Altıntaş’ta sıralamaya girememesi Aydın’da şok etkisi oluştururken, liste dışı kalan isimler partiye kırgın olmadıklarını belirttiler.
Genel merkez tarafından hazırlanan listeden memnun olan AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, hazırlanan liste ile Aydın’da birinci parti olacaklarını söyledi. Üç milletvekili sayısını korumayı hedeflediklerini ifade eden Atay, “Bugüne kadarki süreçte temayül ve mülakatlar sonrası genel başkanımız ekibiyle birlikte tüm Türkiye’de il il çalışma yaparak listeleri oluşturdular. Genel merkezimiz bu listeleri oluştururken en iyi tespitleri yaparak oluşturduğuna inanıyorum. Bu liste ile Türkiye’de olacağı gibi Aydın’da da açık arayla birinci parti olacağız. Aydın’da toplam 7 milletvekilimiz var. Bu dönemde bu 7 milletvekilinden 3 tanesi bizim milletvekilimiz idi. 12 Haziran seçimlerinde biz bu 3 milletvekili sayımızı koruyup, bu sayının üzerine çıkmak için plan ve programlarımızı yaptık” dedi.
KIRGIN DEĞİLLER
AK Parti’de 2 dönem üst üste milletvekili seçilerek geçen dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan, ancak açıklanan listede adına yer verilmeyen Atilla Koç, listede yer almadığı için kesinlikle kırgın olmadığını söyledi. Koç, “Ben 9,5 yıla yakın milletvekilliği ve bakanlık yaptım. Allah bunu herkese nasip etsin. Listede yer almadığın içinde kırgın ve üzgün değilim. Çok rahatım. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yine 2 dönem AK Parti’nin Aydın’da milletvekilliğini yapan Ahmet Ertürk’de bugün öğle saatlerinde Aydın’daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamayla kararın genel merkezin takdiri olduğunu kırgınlığın söz konusu olmayacağını belirtti. Ertürk’ün veda niteliğindeki açıklamasında, “Genel Merkezimiz böyle uygun buldu. Biz aday olurken listeye yazılıp yazılamayacağımızı bilerek adaylık müracaatımızı yaptık. Genel Merkezimiz tercihini başka değerli arkadaşlarımızdan yana kullandı. Ben iki dönem milletvekilliği yaptım. Bu iki dönemlik zaman içerisinde Aydın’da gerçekten iyi hizmetler verdik. Sorunlara çözüm bulmak için çaba harcadık ve görevimizi tamamladık. Bu görevler süreli görevlerdir ve bir bayrak yarışıdır. Yeni arkadaşlarımız da yeni ve güzel hizmetler yapacaktır. Yeni arkadaşlarımız hepsi birbirinden değerli arkadaşlar. Hepsine başarılar diliyorum. Listede yer almadığım içinde kırgın değilim” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Aydın teşkilatında yapılan temayül yoklamada 1. sırada yer alan Cengiz Altıntaş’ın liste dışı kalması Aydın’da adeta şaşkınlığa neden olurken Altıntaş bu durumla ilgili, “Aydın için ve Partim için çalışmaya her zaman devam edeceğim. Kimseye kırgın değilim. Üzüntüm de yok. Sayın Başbakanımızın emirlerine hazırım. Partim için ne gerekiyorsa yine ilk başta ben koşacağım” diye konuştu.