2 sene üst üste sınıfta kalıp atılma durumuna gelenlere ek sınav hakkı verilecek.


Milli Eğitim Bakanlığıınca (MEB), ikinci defa sınıf tekrarına düştüğü için okulla ilişiği kesilen öğrencilere, 2007-2008 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere Ağustos ayında yeniden sınava girme şansı tanındı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yayımladığı genelgede, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin 12 Haziran 2008 tarihinde yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Söz konusu yönetmelik ile Ağustos-Eylül döneminde yapılacak ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının, ders kesiminden bir hafta sonra başlayacak şekilde Haziran ayına çekildiğini kaydeden Çelik, sınavların 11 Temmuz 2008 tarihi itibarıyla sonuçlandığını ifade etti.

“Konu ile ilgili yapılan değerlendirmede, az da olsa bir kısım öğrencinin tam olarak hazırlanamadan bu sınavlara girdiği ve istenilen başarıyı elde edemedikleri ile ilgili taleplerin Bakanlığa ulaştığını” bildiren Çelik, yönetmeliğin ders kesimine yakın bir tarihte yürürlüğe girmiş olmasının da dikkate alınarak 2007-2008 yılına özgü olmak üzere bu durumdaki öğrencilere şans tanınacağını kaydetti.

Genelgeye göre, Eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavı döneminde, önceki yıllardan sorumlu olunan dersler ile alan değişikliğinden dolayı sorumlu tutulan derslerin yanı sıra ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibarıyla öğrenciler, öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacaklar.

Sınava girilecek dersler 18-22 Ağustos 2008 tarihleri arasında öğrenci-veli işbirliğiyle belirlenerek, dilekçeyle okul müdürlüğüne bildirilecek ve sınav programı ilan edilecek. Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere günlük en fazla 4 derse kadar sınav yapılabilecek.

İkinci defa sınıf tekrarı durumuna düşmesi sebebiyle 2007-2008 eğitim-öğretim yılı ders kesimi ve ortalama yükseltme sınavları sonu itibarıyla okulla ilişiği kesilen öğrencilerden, bu genelge kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenler, 15 Ağustos 2008 tarihi mesai saati bitimine kadar müracaat etmeleri halinde tekrar eski okullarına kayıtları yapılarak sınava alınacaklar.

Sınavların yürütülmesinde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi bakımından okul müdürlüklerince öğretmenlere gerekli duyuru yapılacak.