Habertürk"ün dün sürmanşetten "Lisede eteğe yasak" başlığıyla duyurduğu Tire Asım Arar Sağlık Meslek Lisesi"nde getirilen etek yasağı kaldırıldı, ancak bu kez etek boylarına dizaltı şartı konuldu.

Okul yönetiminin geri adım attığı kız öğrencilere pantolon giyecekleri yönünde imzalatılan taahhütnameden ise çok çarpıcı ifadeler çıktı: “Pantolon koyu renkte ve yüksek belli olacak. Vücut hatlarını belli etmeyecek. Ayak bileği üzerinde olmayacak.

ETEK BOYU UZADI
İzmir"in Tire İlçesi"ndeki Asım Arar Meslek Lisesi"nde kız öğrencilere etek giyme yasağını HABERTÜRK dün sürmanşetten "Lisede eteğe yasak" başlığıyla duyurdu. Kız öğrencilere pantolon giyme zorunluluğu getiren yasak, Habertürk"ün yayını ve bölgedeki vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine kararı alan okul yönetimi tarafından kaldırıldı. Ancak, yasağında geri adım atan okul yönetimi, öğrencilere yeni bir şart koydu: “Etek boyları dizaltında olacak.” Okul yönetimi konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih ederken, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, öğrencilerin bugünden itibaren etekle okula gidebileceklerini söyledi. Ölçer, “Biz kesinlikle hiçbir kız öğrenciye, "etek veya pantolon giy" diyemeyiz. Yönetmelikte zaten her ikisinin de giyilebileceği yazmaktadır. Okul yönetimi hakkında soruşturma başlattık. Öğrencilerimiz bundan sonra etek giyebilir. Biz bütün kız öğrencilerin okutulması ve topluma kazandırılması için çaba gösterirken, etek tartışması yapmamız doğru değil” dedi.