Galatasaray'ın sezon açılışında hazır bulunmayan Lincoln'ün Bundesliga takımlarından VfL Wolfsburg Teknik Direktörü Felix Magath'ın teklifi üzerine Türkiye'ye gelmediği iddia edildi.

Alman Birinci Ligi Bundesliga ekiplerinden VfL Wolfsburg'un, Galatasaray'ın Brezilyalı yıldız oyuncusu Lincoln'ü önümüzdeki sezon için transfer etmeyi düşündüğü öne sürüldü. Bild am Sonntag Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre, Wolfsburg Teknik Direktörü Felix Magath'ın, Lincoln'ü kadrosunda görmek istediği, bu nedenle Lincoln'ün Türkiye'ye gitmediği belirtildi. Galatasaray'ın sezon hazırlıklarına başlamasına rağmen antrenmanlara katılmayarak ülkesi Brezilya'da film çekimi yaptığı öne sürülen futbolcusu Lincoln'e 150 bin Euro para cezası vereceği de haberde kaydedildi. Gazetenin haberinde, ayrıca Galatasaray'da sorunlu bir sezon geçiren sambacının İstanbul'da mutsuz olduğu ifade edildi. Sarı-Kırmızılı ekibin yeni Alman hocası Skibbe'nin "Biz Lincoln'e bağımlı bir takım kurmuyoruz" şeklindeki sözleri de gazete de yer aldı.

Bild am Sonntag, Magath'ın Brezilyalı oyuncuyu Bayer Münih'de antrenör olduğu dönemde de Chelsea'ye giden Ballack'ın yerine istediğini, ancak kulübün Van Bommel'i transfer etmesi nedeniyle bunun gerçekleşemediğini yazdı. Wolfsburg'da oyun kurucu pozisyonu için futbolcu arayan teknik adamın, Lincoln'ü bir kez daha gündemine aldığı ifade edildi. Lincoln'un çok yakın arkadaşı olan Grafite'nin Wolfsburg'da oynamasının da Almanya'da futbol oynaması için bir önemli bir nedenlerden birisi olduğu kaydedildi. (DHA)