Limanın içerisinde sirkülasyonu sağlayacak bağlatıların olmaması sebebiyle liman çevresinde kirlenme ve dipte çamur birikimini yapılacak çalışmalarla önüne geçileceğini dile getiren Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, sirkülasyonun sağlanması için bağlantı çalışmaları yaptıklarını kaydetti.
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Akbük Belediye Başkanı Sandalcı, “Liman içi kirliliğin ve dip çamur birikmesinin önlenebilmesi için bu sirkülasyonun sağlanması gerekmektedir. En az iki bağlantı ile bu kirlilik ve dip birikmesinin önüne geçilebilir. Bu yıl birini yapıyoruz. Bir bağlantı 20 bin liraya mal olmakta. Seneye de 2.sini yapacağız. O zaman tamamen bu sorundan kurtulmuş olunacaktır. Açılan bağlantı 2 metre genişliğinde ve 14 metre uzunluğunda. Açık denizle kapalı bölümün bağlantısı sağlandığında meydana gelen sirkülâsyonla, oldukça yüksek oranda kirlilik önlenmiş olacak. Tabii ki tekne ve yatların da temizlik konusunda titiz davranmaları gerekmektedir. Bu bağlantı sirkülasyonu sağlıyor. Yüzey temizliği ya da kirliliği, tekne ve yatların denizi korumaları ile bağlantılı” dedi.
Başkan Sandalcı, çalışmaları liman bölgesinde bizzat takip ederek, ilgililerden bilgi alıp, kendi mimari görüşü ile uyarı ve önerilerle katkıda bulundu. Her biri 8 ton ağırlığında olan bağlantı künklerinden 7 adet yerleştirilerek sağlanacak olan sirkülasyon ile, Akbük Limanı kirlilik sorununu çözmüş olacak. iha