Her gün öğrendiğiniz yeni şeyler sizi farklı kılıyor. Tecrübelerimi bu sezon daha fazla sahaya aktararak katkımı artırmak amacındayım" dedi
 
Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon ortasında Atletico Madrid'den renklerine bağladığı Simao Sabrosa kısa sürede taraftarın gönlünü fethetti...
 
Kime sorsanız sanki doğuştan siyah-beyazlı kulübün neferi... Düzgün kişiliği, sempatik hareketleri, bir dünya yıldızı olmasına rağmen herkesi şaşırtan mütevaziliği onu ayrıcalıklı yapmaya yetti... Portekizli için ilk yarım sezon belki alışma devresiydi... Ona rağmen takımına büyük katkı verdi... Şimdi Kartal'ı uçurma vakti... Ve Portekizli yeni sezon öncesi tüm merak edilenleri, hedeflerini tek tek Milliyet'e söyledi, taraftara önemli mesajlar gönderdi;
 
 
 
 
* Guti'yle beraber saha içerisinde oyunu yönlendiren lider vasıflı bir oyuncusun. Bu vasfı nasıl kazandın?
 
"Hem Benfica'da, hem Atletico Madrid'de, hem de Portekiz Milli Takımı'nda kaptanlık yaptığımı belirtmem lazım. Saha içinde lider olmak bir anda gelen bir vasıf değil. Bu uzun yıllar edinilen tecrübeler sonrası oluşuyor. Her gün öğrendiğiniz yeni şeyler sizi farklı kılıyor. Saha içerisinde yapılacak liderlik gibi görevler, saha içinde takım arkadaşlarınızla nasıl konuşmanız gerektiği ve saha içinde ne yapmayı bilmeniz gerektiğiyle ilgili. Bunlar bir anda meydana gelmiyor. Yıllar boyunca üzerine koya koya gelişiyor. Tecrübelerimi bu sezon daha fazla sahaya aktararak Beşiktaş'a katkı sağlamak amacındayım."
 
* Türkiye'ye ve Türk futboluna alışabildin mi?
 
Türkiye'ye geldiğim ilk ay zor geçti. Onun zorluğu da İspanya La Liga'dan Türkiye'ye geldiğimde Türkiye'deki futbol bana biraz farklı geldi. Futboldan öte biraz fiziki oyun ortadaydı. Biraz daha bu fiziki yönünüzü ortaya koymanız gerektiği için sıkıntı çektim diyebilirim. Üçüncü, dördüncü aydan sonra alıştığımı ve her şeyin daha güzel geçtiğini söyleyebilirim. Kupayı kazanmak da güzel bir ödüldü. Futbol haricinde İstanbul şehri çok güzel bir şehir. Buradaki insanlar çok kültürlü ve çok bilinçli bize de çok sevgiyle yaklaşıyorlar. En önemlisi de çok büyük bir saygı var bu da en önemlisi."
 
* Beşiktaş taraftarı sence nasıl?
 
"Türkiye'ye geldiğimde taraftarların beni böyle sıcak karşılaşması ve bir anda Beşiktaş'ın en çok sevilen oyuncusu olmam benim için çok önemli bir şeydi. Bana böyle davrandıkları için onlar sayesinde kendimi çok farklı hissediyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Aynı şekilde taraftarlar da çok farklı. Saha içinde bize hep destek veren saha dışında bize hep sevgi gösteren bir kitle ve benim için dünyanın en iyi taraftarlarından birisi Beşiktaş taraftarı."
 
* Türk futbolunda yaşanan gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsun?
 
"Biz takım ve futbolcular olarak en iyi takımlara karşı mücadele etmeyi severiz. Bu futbolun güzelliğidir ve bunun için çalışırız. Bu sezon futbol adına Türkiye'de olan şeyler güzel şeyler değil. Gerçekten herkesi üzen ve endişelendiren şeyler. Biz burada kim suçlu, kim değil yorum yapma yetkisine sahip değiliz, çünkü bilgimiz yok. Yanlış bir şey yapılmışsa mutlaka ortaya çıkar. Şu da bir gerçek ki, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'la beraber Türkiye'deki büyük takımlardan birisi. En iyi takımlar bunlar olduğu için biz de Türkiye'deki bu büyük takımlara karşı oynamayı seviyoruz ve istiyoruz."
 
* Türkiye Kupası'nın süreç sonuçlanana kadar iade edilmesini nasıl yorumlarsın?
 
"Kupanın iadesi kararını alan kişiler biz değiliz. Bu kararı veren kişiler başkan ve yönetim. Bu yüzden bu konu hakkında pek bir şey söylemenin manası yok. Tek söyleyebileceğimiz futbolcular olarak bu kupayı kazanmak için çok çalıştığımız ve hak ettiğimiz bir kupa olduğu."
 
ARDA İÇİN ADAPTASYON ÖNEMLİ
"Arda çok kaliteli bir oyuncu. Arda'nın şu an yapması gereken en önemli şey İspanya Ligi'ne adapte olması. Buradaki lige göre çok farklı bir taraftar var. Tabii belki de alışık olduğu gibi Atletico Madrid devamlı kazanmak isteyen bir takım. Arda çok kaliteli bir oyuncu olduğu için bunların üstesinden gelecektir ama önce adapte olması lazım. Bu kalitesi nedeniyle de belki Atletico Madrid'e çok önemli başarılar getirecektir. Yeni bir Simao olur mu olmaz mı onu bilemem ama tek söyleyebileceğim şey Arda'nın çok kaliteli bir oyuncu olduğu. Atletico Madrid'e benim ve Forlan'ın gelişi çok farklı bir durum oluşturmuştu. İkimizin gelişinden sonra Atletico Madrid UEFA Kupası, Süper Kupa ve İspanya Kral Kupası'nda final oynadı. Bunlar bizim tarafımızdan başarılmıştı ve A.Madrid’in başarısında önemli payımız var."
 
TAYFUR HOCAYI ÇOK ÖZLÜYORUZ
"Tayfur hocayı özlüyoruz. Schuster zamanında hem hocaya, hem de bize yardım etti. İkili ilişkileri çok iyi olan bir hoca... Daha sonra teknik direktör olunca da bu yardımları daha fazla yapmaya başladı. Tabii ki kişiliğiyle çok sevilen bir insandı. Kendisini çok özlüyoruz. İnşallah bir an önce aramıza katılır."
Kontratım bitse yine uzatırım
"Bu sezon haricinde iki sezon daha kontratım var. Benim amacım burada olduğum sürece en iyi şeyleri yapmak ve Beşiktaş'ta kupalar ve başarılar kazanmak. İki sene sonunda bu kupaları ve başarıları elde ettikten sonra benim de fiziki açıdan durumum elverirse Beşiktaş'ta devam etmek istiyorum. Beşiktaş'a ve lige çok iyi adapte oldum."
 
Carvalhal’In hedeflerİ büyük
"Carvalhal da çok değerli bir hoca. Buradaki futbolcularla ilişkileri çok iyi. Kendisi burada birçok şey yapmak istiyor.
Biz de bunun bilincinde olduğumuz için ona yardım etmek için uğraşıyoruz. İkili ilişkilerimizin iyi olduğu sürece hoca ve futbolcular da takımın çok daha iyi yerlere geleceğinin farkında. Herkes biliyor ki Carvalhal çok büyük takımları çalıştırmış ve büyük işlere imza atmış bir hoca."
 
PLAY-OFF’U BİZE SORABİLİRLERDİ
"Play-off kararı federasyon tarafından alınmış bir karar ve değişmeyecek. Ancak benim için yeni bir şey. Hayatım boyunca buna benzer bir lig şemasında oynamadım. Bunun iyi veya kötü olacağını zamanla göreceğiz. İyi tarafından bakmaya çalışırsak son dört takımın aralarında oynayacağı maçlar futbol adına biraz heyecan getirebilir. Ancak ben yine de böyle bir karar alındığı zaman futboculara danışılması gerektiğini düşünüyorum çünkü sahada oynayan futbolcular. Ama yaşayıp görmekte fayda var."
 
milliyet