Edinilen bilgiye göre Ban, dün akşam saatlerinde Erdoğan"ı telefonla arayarak, toplantıdan sonra görüşme fırsatı bulamadıklarını ifade etti

Erdoğan"a, "Haksız ve adaletsiz bir yönetimle kendinizi ifade etmenize izin verilmedi" diyen Ban, "Ancak daha önemli konu şudur. Ortadoğu"nun çok meşakkatli ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini biliyorsunuz. Bu bölgenin, liderliğinize, arabuluculuk misyonunuza, inisiyatif kullanmanıza ihtiyacı var" diye konuştu. Erdoğan da Ban"a "Barış için Türkiye"nin üzerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu" karşılığını verdi.

İlişkileri tamir çabası

Tel Aviv yönetimi, Davos"ta Başbakan Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasında yaşanan kriz sonrası Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için Dışişleri Bakanlığı"nda iki diplomatı özel olarak görevlendirdi. NTV"nin haberine göre iki İsrailli diplomat hafta sonundan itibaren Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile telefonda irtibata geçti.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de, Davos"ta yaşanan krizin dünkü Bakanlar Kurulu"nda gündeme geldiğini belirterek, "İsrail ile ilişkilerimizi korumak istiyoruz" dedi.