TÜRK Anadolu rock sanatçısı Haluk Levent, Antalya'da bir okulun mezuniyet gecesinde verdiği konserin ardından sivil polisler tarafından hakkındaki bir suçlama nedeniyle gözaltına alındı. Yaklaşık iki saat boyunca polis merkezinde ifade veren Levent, daha sonra serbest bırakıldı.

Ünlü sanatçı Haluk Levent, Antalya'daki Vali Hüsnü Tuğlu İlköğretim Okulu'nun mezuniyet gecesinde sahneye çıktı. Okul bahçesinde yapılan konserde mezun öğrencilerle buluşan Levent, birbirinden güzel şarkılarıyla coşturdu. Konserde daha çok hareketli parçalara yer veren Levent, şarkılarını sahneden inerek öğrenciler arasında söyledi. Bu sırada konser alanı etrafındaki sivil polisleri fark eden Levent, hakkında bir icra takibi başlatıldığını belirterek, "Gündüz bir icra dosyamın karakola düştüğünü öğrendim. Herkes bana konsere gitme dedi ama kabul etmedim. Çünkü bu konseri bir yardım konseri gibi görüyorum. Benim konser alanında bekleyen polislere lafım yok. Sadece devletin en üst kademesinde soyup soğanları da polis bu kadar yakın izlesin istiyorum. Ben suçsuzum, ben masumum demiyorum. Evet ben ticari hata yaptım, borçlara battım ama beni izleyen yanımda duran polisler kadar yukarıda bizi, halkı soyanların yanında da polisler olsun" dedi.

Levent, konserin sonunda güvenlik kordonu altında okul binasına girerken, kendisini izleyen polisler de onu takip etti. Bir süre sonra sivil bir otomobille konser alanından ayrılan Levent, Demircikara Polis Merkezi'nde yaklaşık iki saat ifade verdi. Ardından serbest bırakılan sanıtçının, hakkındaki dolandırıcılık suçlaması nedeniyle ifade verdiği öğrenildi.

Levent, 1997'nin Ağustos ayında yine Antalya'da verdiği bir konserden sonra gözaltına alınmış, 10 yıldır kurtulamadığı ticari bir dava yüzünden 9 ay cezaevinde kalmıştı.