John Lennon"un eşi Yoko Ono, Beatles"ın efsane isminin imzasını taşıyan çizimleri İngiltere"nin başkenti Londra"daki Mandeville Otel"de sergileyip satacak. 26 Şubat"ta açılacak sergide yer alan 30 yapıtın 800 ile 2 bin 500 sterlin (1920 TL 6000 TL) arasında bir fiyata alıcı bulması bekleniyor. Çizimlerin bazılarının ilk kez görüleceği sergiye konulan yapıtların hepsinde Lennon"un kullandığı, Japonca "Bulut gibi, güzel ses" yazılı mühür bulunuyor.

1980"de New York"ta vurularak ölen John Lennon"un 1957-1960 yıllarında Liverpool Sanat Enstitüsü"ne gittiğini söyleyen Yoko Ono, "Bu sergiyi onun resme olan ilgisi ve kabiliyetini vurgulamak için açıyorum. O, bu işi de müziği kadar büyük istekle ve şevkle yapardı" dedi. Serginin küratörü Jonathan Poole ise "Lennon"un sanatçılığının bu yanını çok az kişi biliyor" diyerek serginin önemini vurguladı.


Sergide yer alan, 1972 yılında yapılmış çizimlerden birinde New York"taki Özgürlük Anıtı resmedilmiş, bir diğerinde ise Lennon, çıplak olan Yoko Ono"yla bir ağacın altında otururken görülüyor.