1. Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki duruşmada, tutuklu sanık Osman Beşpınar (19) hazır bulundu. Mahkeme heyeti, savcının mütalaasını vermesinin ardından sanıktan son savunmasını yapmasını istedi. Sanık Osman Beşpınar, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Mustafa Göktaş"ı (57) öldürmek istemedim. İstemeden neden olduğum bu olay için pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, Osman Beşpınar"a, tahrik altında kasten adam öldürme suçundan 15 yıl hapis cezası verdi. Olayda ruhsatsız tabanca kullanan Osman Beşpınar, ayrıca 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"NE YAPTIĞIMI HATIRLAMIYORUM"-

Sanık Beşpınar, önceki savunmasında, olay günü mezarlıkta bekçilik yapan Özcan Karakaya"nın yanına sohbet etmek için gittiğini belirterek, savunmasını şöyle yapmıştı:

"Alkollüydüm. Kapıyı maktül Mustafa Göktaş açtı. Özcan Karakaya"yı sordum, olmadığını, içerde beklememi söyledi. Sohbet ederken, "Akşamları buraya bir kız su doldurmaya geliyor. Çok güzel fiziği var. Arada laf da atıyorum. Onunla birlikte olmak istiyorum" deyince sinirlendim. Çünkü bahsettiği kişi eşimdi. Sularımız kesildiği için eşim çeşmeye su almaya geliyordu. O anda ne yaptığımı hatırlamıyorum." Sanık Osman Beşpınar, Mayıs 2008"de Dede Mahallesi Çoban Çeşme Sokak"taki Odunpazarı mezarlığının kulübesinde kalan simitçi Mustafa Göktaş"ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.

MİLLİYET