Koyulhisar İlçesi'ne bağlı Sugözü Köyü'nde amca çocukları Necip Demirci ve Hüsnü Efe Demirci isimli çocuklar dün öğlen saatlerinde Esentepe mezrası yakınlarında bir hidroelektrik santralinin su kanalına serinlemek için girdi. Çocukların suya düşerek koybolması üzerine yakınları jandarmaya haber vererek arama çalışmaları başlattı. Dün akşam saatlerinde kanala giden su kaynağı kapatılarak su seviyesinin düşmesi beklendi.

Sabah erken saatlerden itibaren Sivas İl Afet ve Acil Durum müdürlüğü dalgıçlarının çalışması neticesinde çocuklardan Hüsnü Efe Demirci'nin cesedine olay yerinden 5 kilometre ötede kanal içinde ulaşıldı. Necip Demirci'nin cesedi ise diğer çocuktan 100 metre ötede su toplama havuzu içinde saat 15.00 sıralarında bulundu.Cesetler otopsi için Koyulhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hüsnü Efe Demirci'nin ambulansla cesedinin götürüleceği sırada aracın önüne geçen yakınları, görmek istedi. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından ailenin cesedi görmesine izin verildi.

BAYRAM TATİLİNE GELMİŞLERDİ

İstanbul'da tekstil işiyle uğraşan Ercan(38)-Gülkız Demirci(33) çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan Hüsnü Efe Demirci ile birlikte suda boğulan Murat(44)- Kafiye Demirci çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Necip Demirci'nin bayram tatilini geçirmek üzere kısa süre önce İstanbul'dan aileleriyle birlikte Sugözü Köyü'ne geldikleri belirlendi. İki çocuğun serinlemek amacıyla su kanalına girdikleri ve sadece ayaklarını sokmak istedikleri;ancak dengelerini kaybederek kanala düştükleri iddia edildi. Yakınları elektrik üretim şirketinin su kanallarına girilmesini önleyici tedbirler almadığını, kanal çevresine tel örgü çekilmediğini ileri sürerek tepki gösterdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (EAK)