Sezon ayları Haziran, Temmuz ve Ağustos'ta konuklarını ağırlayan Kuşadası, bu ay 107 gemi seferinde 123 bin, Ekim'de 117 gemi seferiyle, 135 bin, Kasım'da ise 54 gemi seferiyle 74 bin yolcu ile toplam 278 gemi seferi ile 335 bin yolcuyu ağırlayacak.
 
Kuşadası Yolcu Limanı İşletmecisi Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, Kuşadası limanının sonbaharda 335 bin yolcu rekora imza atacağını söyledi.
 
Güngör, Eylül-Ekim-Kasım içeren 3 aylık gemi seferi ve yolcu sayılarının, kruvaziyer turizmde Kuşadası'nın rakibi İzmir'in 9 aylık toplam gemi ve yolcu sayısına denk olduğuna işaret ederek,2011 hedeflerini 650 sefer ve 800 bin yolcu olarak belirlediklerini ve bu hedefe ulaşacaklarını kaydetti. Güngör, yeni hedeflerinin ise bin gemi ve 1 milyon turist olduğunu söyledi.
 
Kuşadası esnafının da bu gelişmeden memnuniyet duyduğunu ifade eden Güngör, ''2002 yılına kadar gemi sezonu Mayıs ayında başlayıp Ekim ayı ortalarında sona ererken, özellikle son 5 yılda sezonun Mart ayında başlayıp Aralık ayında sora ermesi ve özellikle bu yılın son çeyreğinde 335 bin kruvaziyer yolcusunun giriş yapacak olması esnafı da mutlu etti. Ekim ayı girince kepenklerini kapatarak yeni sezona hazırlık yapmaya başlayan Kuşadası esnafı artık kepenk kapatmadan bir sonraki sezona girmenin sevincini yaşıyor'' dedi.