Açıklamada, belediye personeline ağır suçlamalarda bulunularak, bazı personelin belediye çalışmalarını sabote ettiği ileri sürüldü.

Kuşadası Belediye Başkanlığı adıyla yapılan yazılı açıklamada, “30 Mart Yerel seçimleriyle göreve gelmeden önce Kuşadası’nda tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğimizi, ranta göz yummayacağımızı, talan düzenine izin vermeyeceğimizi defalarca gündeme getirdik. Halkımızın bu söylemlerimize tam destek verdiğini yaklaşık yüzde 60 oy vererek gösterdi. Halkımızın desteğine müteşekkiriz. Seçimler sonrası hedeflerimizi gerçekleştirmek için attığımız her adım bir dirençle karşılaştı. Bu güne kadar oluşturulan düzenden beslenenler, çalışmalarımıza karşı direndi, direniyor. Görevi halka hizmet olan bazı belediye çalışanları, bizim çalışma sistemimiz ve anlayışımıza ayak uyduramayacaklarını anlayınca, işleri kendilerince sabote etmeye çalışıyorlar. Bu kentin geleceğini hiçe sayıp, kendi rantlarını ön planda tutanlar şov yapmaya başladı. Eski dönemlerden nemalanan bazı provokatörlerin de desteği ve yönlendirmesiyle belediyemizi hedef alan sözde eylemler yapılmaya başlandı. Kuşadası insanının, turizmcisinin, esnafının sırtından nemalanmayı alışkanlık haline getiren, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyi kendinde hak görenler yönetimimizi kendilerince protesto etmeye kalkışıyorlar“ görüşlerine yer verildi.

Bir çok kesine ağır suçlamalar bulunan yazılı açıklamada, hiçbir karardan geri adım atılmayacağına dikkat çekilerek, “Üç aylık icraatımızda, Kuşadası’nda yerleştirilmeye çalışılan 'Temel kural, kuralsızlıktır' anlayışını değiştirmeye başladık. Kentin rantını, kendi kişisel çıkarları için kullananlara izin vermedik. Böyle gelmiş, böyle gitmez dedik. Kuşadası’nı özlenen, düzgün bir kent haline getirmek için ödün vermeden mücadele ettik. Bundan sonrada asla taviz vermeden bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Asla, ama asla geri adım atmayacak, çıkar çevrelerinin baskısı ve tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Söz verdiğimiz Kuşadası’nı yaratmak için dün olduğu gibi, bu gün ve yarın da çalışmaya devam edeceğiz“ denildi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png