Galatasaray'ın yeni transferi Lucas Edward Neill, 2006 yılındaki Dünya Kupası'nda, sahaya konan bir kuşu arkadaşına pas verirken öldürdüğü için "kuş avcısı" lakabını almıştı. Neil'in transferi, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın simgelerinin de birer kuş türü olması, Galatasaraylı taraftar grupları arasında "kuş avcısı avlamaya geliyor" yorumlarına neden oldu.

Yıldız isim Lucas Neill, 2006 yılında yapılan Dünya Kupası'nda Avustralya formasıyla şimdiki takım arkadaşı ve Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Harry Kewell ile birlikte forma giydi. Dünya Kupası elemelerinde Avustralya'nın Özbekistan ile yaptığı karşılaşma devam ederken, Neill'in arkadaşına attığı pas sahaya konan bir kuşa isabet etmişti. Kuş önce sersemlemiş sonra da ölmüştü. Dünya futbol tarihinin mizahi olayları arasında geçen olay sonrası Neil, kuşu bilerek vurmadığını açıklasa da tüm dünyada "kuş avcısı" lakabını aldı.

Neill'in "kuş avcısı" lakabı, Galatasaraylı taraftarlar arasında mizah konunu haline getirildi. Neill'in transferi, Galatasary'ın ezeli rakiplerini simgeleyen kanarya ve kartalın da birer kuş türü olması nedeniyle "Kuş Avcısı avlanmaya geliyor" yorumlarına neden oldu./milliyet