Birlik Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapılan toplantıya Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, İl Genel Meclisi üyeleri, İlçe-Belde Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce bir açıklama yapan Başkan Özlem Çerçioğlu, birliğin kuruluş amacının Aydın ilindeki belediyelere ve özel idareye afet acil yardım ve kurtarma malzemeleri almak olduğunu belirtti.
6 maddelik gündem oy birliği ile kabul edilirken, Aydın"da muhtemel deprem, trafik kazaları ve diğer doğal afetlerin yerinde ve zamanında müdahale edilmesi için birliğe tanesi 315.000,00-TL"den alınan 3 adet 4x2 çift kabinli kurtarma malzemeleriyle donatılmış araçların Aydın, Nazilli ve Söke belediyelerine tahsisi kararlaştırıldı. İlçeler, beldeler ve köylerde meydana gelebilecek olaylarda kullanılmak üzere bu 3 araç merkezde Aydın, doğuda Nazilli ve batıda Söke belediyelerine tahsis edildi.
Belediyeler kendilerine en yakın bölgelere konuşlandırılan bu araçlardan istifade edebilecekler. Gündemin tamamlanmasından sonra bir sonraki toplantı tarihi 2010 Mayıs ayı olarak belirlendi. Toplantının günü ve saati üyeleri daha sonra bildirilecek. Daha sonra Aydın Belediye binası önünde hazır bulundurulan tam donanımlı, üzerinde hava yastıkları, jeneratör, projektör bulunan araçlar birlik üyelerine tanıtıldı.
Birlik Başkanı Özlem Çerçioğlu, tahsis edilen araçların anahtarları Söke Belediye Başkanı Nejdet Özmekçi ve Nazilli Belediye Haluk Alıcık"a teslim etti.

Araçların önünde fotoğraf çektiren belediye başkanları, Aydın"ın yıllardan beri süre gelen, kentin kanayan yarası olan olaylarla ilgili son günlerde gösterdiği mücadele nedeniyle Başkan Çerçioğlu"na destek olduklarını belirterek, çalışmalarında başarılar dilediler.