İzmir'de Ege Üniversitesi Hastanesi'nde karaciğer nakli olduktan sonra kente yerleşen ve sağlık kontrolleri devam eden Batmanlı Mehmet Nurullah Yılmaz, son günlerdeki gelişmelerden hareketle kendisine göre açılım gerçekleştirdi. Yılmaz, her gün yüzlerce kişinin geldiği Ege Ünevirsetise Hastanesi önünde açtığı tezgahtaki meyveleri, Kürtçe isimlerini yazarak satmaya başladı.

Batman'da meyve komisyonlucuğu yaparken karaciğeri iflas eden 30 yaşındaki Mehmet Nurullah Yılmaz, 2007 yılının mart ayında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Sağlık durumunun ağırlaştığı sıralarda, Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Hakkı Yiğit'in karaciğerinin nakledilmesiyle yeniden hayata bağlanan Yılmaz, kontrollerini daha rahat yaptırmak için de İzmir'e yerleşti.
Kürt açılımı tezgahta



Kendisini yeniden hayata bağlayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yanında, hasta yakınlarını ziyarete gelenlere tezgah üzerinde sebze ve meyve satan Mehmet Nurullah Yılmaz, 'Kürt açılımı' tartışmasından etkilenip meyveleri Kürtçe isimlerini de yazarak satmaya başladı. Yılmaz, 'elmayı - tıri', 'şeftaliyi - ğoğ', 'armutu - hırmi' ve 'inciri - hejır' etiketleriyle tezgahına koydu.

Müşterilerden olumlu tepkilerin yanı sıra olumsuz tepkiler de aldığını söyleyen Mehmet Nurullah Yılmaz, "Kimisi meyvelerin Kürtçe isimlerini de öğrendiği için seviniyor, kimisi ise buna gerek olmadığını söylüyor. Ama hakaret içeren bir tepkiyle karşılaşmadım" dedi.

'Kürt açılımı' tartışmalarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden etkilendiğini dile getiren Yılmaz, Doğu bölgesinde Türkçe bilmeyen birçok kişinin resmi işlemlerde zorluk yaşadığını, bu nedenle de ana dilde eğitim istediğini söyledi.


Vatan