Düğüne katılan emniyet teknikerinin karısı Naile S. ifadesinde, “Herkes ateş edince dayanamadım. Rastgele 4 el ateş ettim” dedi.

Evinin balkonunda sokak düğününü izlerken hayatını kaybeden üç yaşındaki Burçak Damla Üngör'ün zanlısı Naile S. çıktı. Katil zanlısı Naile S.'nin minik kızın komşuları olduğu belirtildi. Eşi Hamdullah S.'nin Ankara Emniyeti Asayiş Şubesi'nde tekniker olduğu ve Naile S.'nin eşinin ruhsatlı silahı ile rastgele ateş ederken küçük kızı vurduğu ortaya çıktı. Hasan ve Nuray Üngör çiftinin biricik evladı olan 3 yaşındaki Burçak Damla'nın hayatını kaybetmesine yol açan kurşunun karşı apartmanda oturan komşuları Naile S.'nin elindeki silahtan çıktığı belirlendi.

9 SİLAH TOPLANDI

Olayın ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı bir araştırma başlattı. Minik Burçak'ın katil zanlısını bir an önce bulmak için çalışan cinayet polisi, olay sonrasında sokaktaki 50 evde arama yaptı. 8'i ruhsatlı olmak üzere bulunan 9 silahı sahipleri ile birlikte gözaltına aldı. İncelenen silahlardan 4'nün kuru sıkı olduğu tespit edildi.

HERKES ATEŞ EDİYORDU

Emniyet'te ifade veren Naile S. “Düğün günü eşime ait ruhsatlı tabanca ile rast gele 4 el ateş ettim” dedi. Küçük Burçak'ın ölümüne sebep olan ev hanımı Naile S.'nin, “Düğün günü baktım herkes silah sıkıyor. Birkaç kadın komşumuzun da ateş ettiğini görünce ben de dayanamadım eşime ait silahla birkaç kez ateş ettim. Olanlardan çok pişmanım” diye ifade verdi. Emniyette 4 gün sorgulanan karı koca dün Adliye'ye sevk edildi.

Balistik incelemede çıktı

Polis düğün sırasında yapılan kamera kayıtlarını da detaylı bir şekilde inceledi. Balistik incelemeye gönderilen silahların raporunda 3 yaşındaki Burçak Damla Üngör'ün kafasına isabet eden mermi çekirdeğinin emniyette tekniker olarak görev yapan 44 yaşındaki Hamdullah S.'ye ait silahtan çıktığı belirlendi. Gözaltına alınan Hamdullah S. ile eşi Naile S. sorguya alındı.

Fotoğraflarda yaşayacak

Olay 18 Ekim Pazar günü saat 17.00'de Pursaklar'a bağlı Fatih Mahallesi'nde meydana gelmişti. 3 yaşındaki minik Burçak, annesine “Anne düğünü izleyebilir miyim?” demiş ve balkona çıkmıştı. Düğünde gelişi güzel ateş eden magandaların namlusundan çıkan kurşun minik Burçak'ın canını almıştı./yeni şafak