Kuşadası Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2. kademe okuma yazma kursuna, Kuşadası'na yerleşen yabancı uyruklular büyük ilgi gösteriyor. Türkiye genelinde okula gitmiş, yarım bırakmış ilkokul diploması bulunmayanlara yönelik gerçekleştirilen entegrasyon amaçlı okuma yazma kurslarının ilk bölümüne 17'si bayan 37 kursiyer katılıyor. Bayan kursiyerlerden 6'sı ise ev satın alarak Kuşadası'na yerleşen çeşitli yabancı ülkelerin vatandaşlarından oluşuyor. Halk Eğitim
Merkezi tarafından gerçekleştirilen kurslar hafta içi saat 18:00 ila 20:00 arasında Kuşadası Çakabey İlköğretim Okulu'nda düzenleniyor. Toplam 180 saat sürecek kurs sonunda bir hafta süreyle sınav gerçekleştirilecek.
Kurs öğretmeni Kani Keleş, kursların büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Kursa Kuşadalıların yanı sıra Kuşadası'nda yaşamlarını sürdüren yabancı uyruklularda yoğun ilgi göstermeye başladı. Yabancı uyruklular, sürekli Kuşadası'nda yaşadıkları için okuma yazma belgesine ihtiyaç duyuyor ve bunu da kursumuza katılarak gidermeye çalışıyor. Kurs bitiminde başarılı olanlara verilecek bitirme belgesi 5 yıllık ilkokul diploması yerine geçiyor. Ayrıca, bu kursu başarıyla bitiren genç kursiyerlerin ilköğretime 6.
sınıftan itibaren devam etme hakkı da bulunuyor. Bunun yanında ehliyet almak isteyenlerde kursu bitirme belgesini diploma yerine kullanabiliyor" dedi.
Kani Keleş, 2. derecedeki okuma yazma kursuna katılan kursiyerlerde kursların son derece başarılı olduğunu belirtirken, bir kısmının ilkokul diplomasına eşdeğer bir belgeye sahip olmak için, genç yaşta olan bir kısmının ise ilköğretim okuluna 6. sınıftan devam edebilmek için kursa katıldıklarını söyledi.