AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen, İŞKUR tarafından yürütülmekte ve izlenmekte olan ve Nazilli Belediyesi"nce de uygulanmakta olan istihdam Eğitim Projesi kapsamında 40 kursiyer çocuk bakıcılığı mesleki eğitim kursuna devam ediyorlar. Belediye Başkanı Haluk Alıcık Lütfü Selek Sergi Sarayında ikincisi açılan çocuk bakıcılığı mesleki eğitimlerine devam eden kursiyerleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Nazilli Ticaret Odası ve Halk Eğitim Merkezi tarafından da desteklenen proje ile kursa katılan kursiyerler eğitimlerini tamamladıktan sonra sertifika almaya hak kazanacaklar.
Nazilli Belediyesi"nin hazırladığı ve Avrupa Birliği"ne sunulan projenin kabul edilmesinden ve projenin meyvelerini vermeye başlamasının sevindirici olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Belediyemiz tarafından işsiz beyanlara istihdam sağlamak amacıyla AB projesi kapsamında açmış olduğumuz Çocuk Bakıcılığı Mesleki Eğitim Kursuna katılan 1. grup kursiyerler geçtiğimiz günlerde eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. 2. dönem kursa katılan 40 bayan kursiyerde eğitimlerine devam etmektedirler. Bu proje ile sertifika alan 40 işsiz kadın istihdam imkanına kavuşmuş olacaktır. Projenin Genel Hedefi İşsiz ve ekonomik bağımsızlığı bulunmayan kadınlara, istihdam imkânlarını ve girişimcilik özelliklerini geliştirecek ve zenginleştirecek yeni bilgi ve becerileri kazandırmak için, mesleki eğitim programlarına ulaşma imkânı sağlayarak; iş bulmalarına, iş kurmalarına veya gelir elde etmelerine katkıda bulunarak ekonomik haklarının geliştirilmesine yardımcı olmaktır” dedi.
Projenin yürütülmesini sağlayan Proje Koordinatörü Halil Şimşek ise, “Nazilli Belediyesi tarafından AB Aktif İstihdam Tedbirleri Kapsamında hazırlanan Çocuk Bakıcılığı Mesleki Eğitim Kursu Projesi AB tarafından onaylanarak faaliyete geçmiştir. AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından yüzde 90 desteklenen projeden 40 işsiz kadın istihdam imkanına kavuşmuş olacaktır. Proje İŞKUR tarafından izlenip denetlenecektir. Kursumuzun 1. eğitim grubuna katılan kursiyerler eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Şu anda ise 2. eğitim grubuna katılan 40 kursiyer eğitimlerine devam etmektedir. Projemiz istihdamda yardımcı olmak amacıyla Nazilli Ticaret Odası ve eğitimlerin denetimini ve sertifikaların verilmesini sağlamak amacıyla Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenmektedir. Kursa katılan kursiyerlerimize İş-Kur tarafından günlük 8 Euro harçlık veriliyor. Ayrıca kursiyerlerin eğitimleri süresince Ferdi Kaza Sigortaları da yatırılıyor. AB"ye 28 ilden 1501 proje başvurusu yapılırken, bu projelerin 101"i onaylanmıştır. Bu 101 proje içerisinde Aydın ilinden sadece 2 proje başarılı bulunmuştur. Bu projelerden bir tanesi Nazilli Belediyesi"nin projesidir” diye konuştu.