Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Sube ekiplerinin Cumartesi sabaha karşı İstanbul'da gözaltına aldığı, aynı zamanda öldürdükleri Güler Kurt'un kız kardeşinin oğulları olan Muhammet Mutlu (28), Mevlüt Mutlu (31), Uğur Ulus (32) ve Murat Kilitçi (25) ile birlikte onları evlerinde sakladığı belirtilen Halil İbrahim Kilitçi (46) sorgulandı.

Şüpheliler, ilk cinayetli Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde 16 Ocak'ta işlediklerini, Veli Özel'i (66) tabanca ile başından vurduktan sonra cesedini su kanalına attıklarını itiraf etti. Şüpheliler, Özel'in evinde 250 bin TL sakladığını tahmin ettiklerini, bu parayı almak için onu öldürdüklerini anlatırken, "Üzerinde 10 bin lira civarında para olabileceğini düşünüyorduk. Ancak üzerinden sadece 15 TL çıktı" dedikleri bildirildi.

ÖNCE BIÇAK SATIN ALDILAR

Şüphelilerin cinayetten sonra öldürdükleri Veli Özel'in üzerinden evinin anahtarını aldıkları, ancak evine gitmeye cesaret edemediklerini söyledikleri kaydedildi.

Derince İlçesi'nde Güler Kurt ve gelini Hatice Kurt'un bıçaklandıktan sonra boğazlarının kesilerek öldürüldüğü cinayet öncesinde şüphelilerin ilçedeki bir züccaciyeden iki bıçak satın aldıkları, ayrıca bir gün öncesinden de alkol ve uyuşturucu aldıktan sonra cinayeti işledikleri tespit edildi. Ayrıca şüpheli Uğur Ulus'un da, kurbanların akrabası olan Mevlüt ve Muhammet Mutlu'dan aldıkları bilgiler doğrultusunda Kurt ailesinin oturduğu binada bir hafta öncesinden keşif yaptıığı anlaşıldı.

Cinayeti, şüphelilerden Güler Kurt'un kız kardeşinin oğlu olan Muhammet Mutlu'nun planladığı, teyze ve eniştesinin bir süre önce 90 bin TL'ye ev sattığı için oradan aldıkları parayı evde sakladıklarını tahmin ederek, altın sakladıkları düşüncesiyle eve girip cinayeti işledikleri belirtildi.

"RÜYALARIMA GİRDİLER"

Şüpheliler cinayeti işledikten sonra İstanbul Tarlabaşı'nda bulunan Halil İbrahim Kilitçi'nin evinde kaldıkları ve yakalanana kadar evden çıkmadıkları, hiç kimseyle de telefon konuşması yapmadıkları tespit edildi. Şüphelilerden Murat Kilitçi'nin ise ifadesinde sık sık polislere, "Vicdan azabı çekiyorum. Cinayetten sonra uykularım kaçıyor. Cinayet rüyalarıma giriyor" dediği belirtildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan Muhamet Mutlu, Mevlüt Mutlu, Uğur Ulus, Murat Kilitçi, Halil İbrahim Kilitçi, Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

DHA