Şırnak"ın Küpeli Dağı"nda yürütülen operasyonlar aralıksız devam ediyor. Önceki gün 6 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği çatışmada, dün de 8 terörist öldürüldü

Bir yüzbaşının şehit olduğu Şırnak"ın Küpeli Dağı"nda yürütülen operasyonlar aralıksız devam ediyor. Çatışmalarda dün 8 terörist daha öldürüldü. Önceki gün de 6 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmişti. Genelkurmay Başkanlığı"ndan dün yapılan açıklama şöyle: “Şırnak/Küpeli Dağı bölgesinde 4 Aralık 2007 günü başlayan çatışmaların devamında, tesirsiz hale getirilen terörist sayısı 14"e yükselmiştir. Çatışma bölgesinde; teröristlere ait muhtelif silah, mühimmat ve teçhizat ile not defteri, günlük, fotoğraf albümü gibi örgütsel doküman ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.”

245 PKK"lı Pişmanlık Yasası"ndan yararlandı

Terör örgütünün Irak"ın kuzeyinde bulunan Kandil başta olmak üzere Hakurk, Hınere, Haftanin ve Metina kamplarından kaçan 245 terörist, 1 Haziran 2005 tarihinden itibaren yürürlüğe giren “Etkin Pişmanlık Yasası” ndan faydalandı. Terör örgütü PKK hakkında güvenlik güçlerine ayrıntılı bilgi veren teröristler, “Herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin terör örgütünden gönüllü ayrıldıkları” gerekçesiyle serbest bırakıldı.