Devlet Tiyatroları’nın “Küçük Hanımlar Küçük Beyler 7. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali” yarın yerli ve konuk yabancı tiyatro gruplarının Anıtkabir’i ziyaretleriyle başlayacak.

Devlet Tiyatroları’ndan yapılan açıklamaya göre Festival, her yıl olduğu gibi 24 Nisan günü saat 11.00'de Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in öncülüğünde konuk tiyatro grupları, Devlet Tiyatroları sanatçıları, yöneticileri, basın mensupları ve farklı okullardan gelen binlerce öğrenci ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret edecek. Saat 12.30'da ise katılımcılarla birlikte Anıtkabir'den Kuğulu Park Panayır Alanına hareket edilecek.

-CANLI HEYKELLER ANKARA'DA-

Burada yerli ve yabancı gurupların sahne gösterileri gerçekleştirilecek. Palyaçoların ve canlı heykellerin de yer alacağı panayır alanında özürlü çocukların yaptığı oyuncaklar sergilenecek, çocuklara topaç, macun ve pamuk şeker dağıtılacak.
Saat 16.00'da Akün Sahnesi'nde gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından Özlem Saraç'ın yazdığı Asuman Bora'nın yönettiği Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı 6-16 yaş izleyicilere yönelik "Camdan Kalp" adlı oyunu temsil edecek. (ANKA)