EKONOMİK krizin etkisiyle iş yapamaz hale gelen esnaf, satışlarını artırmak için ilginç yöntemler geliştirirken, İzmit"te de 15 esnaf, düzenledikleri ortak defileyle ürünlerini sergiledi.
Maddi sıkıntıları nedeniyle İstanbul'dan manken getirtemeyen esnaf, manken olarak tezgahtarları ve üniversite öğrencilerini podyuma çıkarttı.

Ekonomik kriz ile birlikte işleri oldukça azalan, birçoğu yanındaki çalışan sayısını yarı yarıya azaltmak zorunda kalan esnaf, satışlarını arttırabilmek için yeni çözümler geliştiriyor. İzmit"te İnönü Caddesi"nde yanyana işyerleri bulunan 15 esnaf ürünlerini ve mağazaları tanıtabilmek amacıyla gelinlik, nişanlık, abiye ve damatlık modellerini ortak defileyle tanıttı. İstanbul"dan manken getirtemeyen esnaf, podyuma manken olarak üniversite öğrencileri ve kendisine güvenen tezgahtarları çıkattı.

KARI KOCA ESNAF MANKEN OLDU
Pasaj içinde gerçekleştirilen defileye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bu fikri ilk ortaya atan esnaf Gökhan Ergin, “Amacımız krize karşı direnmeye çalıştığımızı göstermek ve biz burdayız demek. Amacımıza ulaştığımızı sanıyoruz. Bu defileyi geleneksel hale getireceğiz” dedi.

Esnaftan Murat ve Ayla Uğurlu çifti de defilede gelinlik ve damatlık giyerek mankenlik yaptı. Çift, “Krize inat eğlenmeye çalışıyoruz. Bu stresli ortamda böyle güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Hürriyet