Küresel ekonomik kriz, Kuşadası"ndaki üniversite kampüsü inşaatını da vurdu. Global Holding tarafından hayırsever katkılarla Kuşadası"nda 1,5 yıl önce inşaatına başlanan Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu binasının inşaatı yaşanan ekonomik krizin ardından 20 gün önce durdu. Yüzde 60 oranında tamamlanan ve kaba inşaatı tamamlanan üniversite binası inşaatını hayırsever katkılarla üstlenen ve büyük bir kısmını tamamlayan Global Holding"in yaşanan kriz nedeniyle inşaata bir süre ara verdiği kaydedildi.
Global Holding"in hayırsever katkılarıyla gerçekleşen üniversite inşaatında bir basın toplantısı düzenleyen ADÜ Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Çolakoğlu, inşaatın yüzde 60 oranında tamamlandığını ancak gelinen noktada okulun belirtilen sürede bitmesinin zor olduğunu söyledi. Global Holding"den protokol şartlarına uymasını isteyen Çolakoğlu, “Kuşadası"nın acil olarak bu üniversite binasına ihtiyacı var. Mevcut binada son derece ilkel şartlarda eğitim veriyor. Mevcut binamız bir üniversiteye yakışmıyor. Eğer inşaat tamamlanıp, yeni bina hizmete girseydi, halen Didim"de eğitim gören 805 öğrencimiz de buraya aktarılacaktı. Kuşadası"nda şu an eğitim gören öğrencilerle mevcut sayımız kısa sürede bin 300 olacaktı” dedi.
Hayırsever Global Holding adına inşaatı yapan taşeron Ata İnşaat firmasının tüm yükümlülüklerine yerine getirdiği, hatta sınıflar arasında ses geçmesin diye ilave olarak tuğla duvar yerine bims duvar uygulaması yaptığını kaydeden ADÜ Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Çolakoğlu, “20 gündür duran binanın alt yapı hizmetleri ve yeşil alanlarıile yol ve çevre düzenlemelerini de Kuşadası Belediyesi üstlenmişti. Ancak, belediye de bu konuda şu ana kadar herhangi bir adım atmadı. Belediyeden de bu yükümlülüğünü yerine getirmesini bekliyoruz. Üniversite Kuşadası için çok önemli ve Kuşadası"na büyük yararlar getirecek. Kuşadası bir turizm şehri ve bu kampus bittiğinde bir üniversite şehri olacak. Kampus 5 bloktan oluşuyor. Şu an inşaatı devam eden iki bloğun yanı sıra diğer 3 blokta mutlaka bitirilmeli. Kuşadalılar ve herkes şunu herkes çok iyi anlamalı. Kuşadası"nda kum, deniz, güneş, herşey dahil sisteminde rekabete yenik düşmüştür. Kuşadası bir üniversite kenti olmak mecburiyetindedir. Şu anda sadece 4 bin 131 metrekare alanı kapsayan bir inşaat var. Mevcut kampus alanımız ise 90 bin 495 metrekare. Bu bölümlere de güzel sanatlar fakültesi, su ürünleri, sağlık hizmetinde eğitim verecek sağlık meslek yüksek okulu ve hatta Kuşadası"nın onuru olan Atatürk"ün ilk Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt adının verileceği bir hukuk fakültesini Kuşadası"na kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Bu arada, karşılıksız olarak Kuşadası"ndaki üniversite kampusunun iki bloğunu üstlenen ve inşaatı yüzde 60 oranında tamamlayan Global Holding"in ekonomik kriz nedeniyle çalışmalara ara verdiği öğrenildi. Hayırsever katkılarla Kuşadası"na üniversite kazandırmayı hedefleyen Global Holding"in yeni bir planlamanın ardından yeniden inşaata başlayacağı kaydedildi.