Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, devletin, belki ekonominin küçük bir bölümünde kalabileceğini, ancak ekonominin özel sektöre devredilmesi gerektiğini söyledi.

Arınç, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Boydak Holding'te onuruna verilen yemeğe katıldı. Burada bir konuşma yapan Arınç, Türkiye'nin kalkınmasında ve büyümesinde eğitimin çok büyük katkısı bulunduğuna, çocukların ilk eğitimlerinden başlayarak eğitim hayatlarının tüm aşamasında aynı kalitenin yakalanması gerektiğine dikkati çekti.

Her alanda olduğu gibi ekonomi ve iş dünyasında da yetişmiş eğitimli insanlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Arınç, ''Daha önce yaşanan krizlerin tecrübesiyle Türkiye, tüm dünyayı sarsan global ekonomik krizden yara bere almadan çıkmıştır. Bunu biz değil, sanayiciler ve akademisyenler söylüyor'' diye konuştu.

Konuşmasında, ''Dış kaynaklı krizin bizi yalayıp yutmasını bekleyenler, umduklarını bulamadılar. Allah'a hamd olsun'' diyen Arınç, şöyle devam etti:

''Devlet, ekonomi üzerinden elini çekmeli. Devlet ekonomide belki bir bölümle kalabilir ama ekonomi, özel sektöre devredilmeli. Asıl olan, öz sermayesiyle üretebilen, ürettiğini de satabilen bir ekonomiye sahip olmaktır. Kuvvetli olmaya mecburuz. Önce çevremizdeki ülkelerle, sonra da bütün dünyayla, halka halka ticari ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Bu arada, siyasi istikrarın ne kadar önemli olduğunu da görüyoruz. Hamd olsun ki, 3-5 ortaklı hükümetler dönemindeki istikrarsızlık aşıldı. Türkiye'nin önü açık, Türkiye'nin bahtı açık. Türkiye, uçakların tam havaya kalkış anındaki hızlanmaları gibi bir çıkışı yakalamıştır. Yani Türkiye 'take-off' durumuna geçiyor.''

12 Eylül'de yapılan referandumla Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısının değiştirildiğini kaydeden Arınç, ''Referandum öncesi şiddetle karşı çıkanlar bile, yapılan değişikliklerin ne kadar olumlu olduğunu görünce, değişikliklerde emeği geçenlere teşekkür ediyorlar'' dedi.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, ''3 şeyde özgürlük çok önemli, din ve vicdan özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve girişimcilik özgürlüğü'' sözünü çok beğendiğini bildiren Arınç, ''Her alanda özgürlük çok güzel. Ama özgürlükler de sınırsız değil. Elbette bir başkasının haklarının ve özgürlüklerinin başladığı yerde, kişisel hak ve özgürlükler de durmalı'' diye konuştu.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da, Boydak ailesi olarak hem istihdamı hem ödedikleri vergileri hem de yatırımlarını artıracaklarını ifade ederek, ''Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz'' dedi.

Boydak, krize rağmen holding olarak büyümeye ve gelişmeye devam ettiklerini ifade ederek, ''Yıl sonu hedeflerimize ulaşacağımızın sinyallerini alıyoruz. İnşallah bu yıl sonu için koyduğumuz hedeflere ulaşacağız ve önümüzdeki yıl, ülke ekonomisine daha çok katkımız olacak'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bir plaket ile İstikbal fabrikalarında kumaş üzerine işlenmiş bir hüsnü hat tablosu hediye etti.

A.A.